Horner şi Domenicali, implicaţi într-un duel verbal

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.11.2010
Stefano Domenicali a afirmat că Ferrari ar fi câştigat detaşat campionatul dacă ar fi avut un monopost precum Red Bull. Replica lui Christian Horner nu a întârziat să apară.

Chiar dacă Marele Premiu al Braziliei tinde să fie dominat de statutul lui Mark Webber şi Sebastian Vettel în cadrul echipei Red Bull Racing, Ferrari s-a implicat involuntar într-un conflict de natura verbală cu principalul său rival la titlu.

Stefano Domenicali, şeful Ferrari, a afirmat că este un "miracol" că Red Bull nu a câştigat deja campionatul, adăugând ca Scuderia ar fi câştigat deja campionatul dacă ar fi beneficiat de un monopost atât de competitiv. Replica celor de la Red Bull a venit vineri la Interlagos prin vocea şefului Christian Horner.

"Dacă aş fi avut un motor ca al lui, am fi plecat cu titlul. Este doar unul dintre aceste lucruri. Cred că uităm cât de grozav a fost acest an pentru echipă. Am câştigat 7 curse, mai mult decât orice altă echipă, am avut 14 pole-uri şi am terminat de 3 ori pe primele două poziţii. Aşa că a fost un an fantastic pentru o echipă care luptă cu McLaren şi Ferrari."

"Din punctul de vedere al echipei, cred că am oferit rezultate foarte bune în acest an.

Strategic, echipa a fost ageră şi am avut cea mai bună maşină. Din punct de vedere tehnic, al sasiului, am fost una dintre cele mai fiabile echipe de pe grila. Am avut câteva probleme la motor, dar aşa au păţit şi alte echipe şi, până la urmă, pilotul care câştiga este cel care obţine cea mai bună secvenţa de rezultate. Am făcut totul pentru a le oferi ambilor piloţi maşini grozave, s-au folosit grozav de ele şi, cu două curse înainte de final, suntem implicaţi în luptă", a declarat britanicul.

Titlul piloţilor este considerat cel mai important trofeu din perspectiva fanilor, însă Horner susţine că titlul constructorilor asigură un bun prestigiu în faţa celorlalte echipe.

"Inevitabil, pentru echipă titlul constructorilor este cel care măsoară valorea în pitlane. Din punctul de vedere al echipei, titlul constructorilor este cel mai aproape de inima oamenilor. Dar pentru public, titlul piloţilor asigura cel mai bun prestigiu. În moduri diferite în cadrul echipei, ele au o valoare egală", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    teoretic,ferrari,titlul la constructori nu mai are sanse,matematic da,dar mai important pt ferrari este titlul la piloti prin alonso.
    15 12
  • salutare
    potrivit unor zvonuri din paddock,Webber daca nu ia anul acesta titlul,anul viitor nu cred ca il v-om mai vedea in F1!!!!!
    10 8
  • guuguu
    @mad79
    vom.....nu v-om....
    7 4
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    LOOOOL :) Distractiva cearta dintre Horner si Domenicali :PPP
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru