HRT are un nou director tehnic: Toni Cuquerella

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.04.2012
HRT a anunţat luni că Toni Cuquerella este noul director tehnic al echipei.

HRT, cea mai slabă echipă de pe grila de start a Formulei 1, nu a avut niciun director tehnic începând din septembrie 2011, atunci când Geoff Willis a părăsit echipa spaniolă.

Situaţia inedită pentru o echipă de Formula 1 s-a remediat însă luni, când HRT a anunţat nominalizarea în această funcţie a lui Toni Cuquerella, care lucrează pentru echipă din 2010 şi va păstra şi precedentul rol de şef al departamentului de inginerie.

"Rolul de director tehnic implică o mare responsabilitate în termeni de coordonare şi decizie. Prioritatea mea este să rezolv problemele curente ale monopostului şi apoi să-l dezvolt la potenţialul maxim, în acelaşi timp cu unificarea şi extinderea departamentului tehnic, dar sunt încrezător că avem o bază bună de plecare şi o direcţie clară de a avansa. Avem un proiect grozav pentru viitor", a declarat el.

Şeful Luis Perez-Sala a explicat decizia de a nominaliza un director tehnic prin faptul că acesta trebuie dezvoltat în continuare după ce a fost finalizat în centrul de la Munchen.

"Poziţia de director tehnic a fost vacantă, iar dezvoltarea monopostului a fost realizată în biroul tehnic de la Munchen.

Dar acum, după ce monopostul a ajuns pe circuit, a fost important să preluăm controlul şi să contăm pe cineva influent la şefia departamentului tehnic. Şi, datorită experienţei şi cunoştinţelor, profilul lui Cuquerella se potriveşte perfect", a precizat Perez-Sala.

Via | HRT

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru