Conflict la sediul HRT, poliţia a fost chemată să calmeze spiritele

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia a fost nevoită să intervină la sediul din Madrid al echipei HRT în urma unui conflict izbucnit între angajaţi şi conducere pe tema concedierilor masive din ultima perioadă.

HRT a concediat peste 30 de angajaţi înainte de ultima cursă a sezonului de la Interlagos, iar ceilalţi au primit un preaviz de concediere care a intrat în vigoare la finalul Marelui Premiu al Braziliei. Situaţia s-a complicat însă pe parcursul zilei de marţi, când angajaţii au revenit la fabrica de la Madrid pentru a-şi recupera bunusurile personale, iar între aceştia şi un membru din conducerea echipei a izbucnit un conflict.

Poliţia a fost chemată pentru a aplana incidentul, însă cauzele exacte ale conflictului nu au fost clarificate. Potrivit unor informaţii din presa spaniolă, conflictul a izbucnit din cauza faptului că mai mulţi angajaţi erau în stare de ebrietate.

Alte surse afirmă însă că angajaţii au fost nemulţumiţi de faptul că managerii echipei au refuzat să le înapoieze acestora bunurile personale, cum ar fi cheile de la propriile maşini, până când nu vor semna actele de încetare a contractelor de muncă, care ar fi conţinut anumite clauze cu care angajaţii nu erau de acord.

Urmareste Automarket
Cert este că şansele de supravieţuire ale celor de la HRT sunt practic minime, în condiţiile în care proprietarul Thesan Group nu a primit nicio ofertă pentru achiziţionarea echipei, iar termenul limită pentru plata taxei de participare în sezonul 2013 al Formulei 1 expiră vineri, 30 noiembrie.

În plus, au apărut noi informaţii cu privire la motivele pentru care HRT a efectuat doar câteva tururi în antrenamentele libere de vineri: echipa nu a mai avut bani să înlocuiască anumite componente esenţiale ale monoposturilor, cum ar fi frânele, astfel că Pedro de la Rosa şi Narain Karthikeyan au fost nevoiţi să utilizeze componente uzate care depăşiseră deja durata medie de utilizare. De altfel, decizia de a participa în Marele Premiu al Braziliei a fost lăsată pe umerii celor doi piloţi, care au acceptat să concureze în aceste condiţii.

Via Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru