HRT nu concurează în Australia, Perez retrogradat cu cinci poziţii

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.03.2012
HRT nu va lua startul în cursa de duminică după ce niciunul dintre piloţi nu a respectat regula de 107% în calificări, în timp ce Sergio perez a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start.

FIA a confirmat sâmbăta că nu va permite echipei HRT să ia startul în cursa de duminică din cadrul Marelui Premiu al Australiei, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de spanioli în calificări.

Conform regulamentului sportiv, un pilot trebuie să obţină cel mult 107% din cel mai bun timp realizat în prima parte a calificărilor pentru a putea participa în cursă, iar în Australia acest timp maxim a fost de 1:32.214.

Pedro de la Rosa şi Narain Karthikeyan nu au respectat regula după ce au fost cu peste o secundă mai lenţi, însă HRT a sperat că va primi acordul forului mondial ca ambii piloţi să concureze.

De asemenea, Sergio Perez a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start din cauza faptului că a fost nevoit să schimbe cutia de viteze după calificări.

Pilotul echipei Sauber urma să plece de pe locul 17 în cursă, însă acum a fost retrogradat până pe locul 22, ultimul al grilei de start după excluderea celor de la HRT. Mexicanul a înregistrat defecţiuni la cutia de viteze încă din timpul calificărilor şi nu a reuşit să parcurgă niciun tur cronometrat în Q2.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru