Inginerul de cursa al lui Schumacher va fi Andrew Shovlin

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.01.2010
Mercedes GP a confirmat ca Andrew Shovlin va fi inginerul de cursa al lui Michael Schumacher in sezonul 2010.

Speculatiile privind numele inginerului de cursa al lui Michael Schumacher la Mercedes GP au aparut in presa internationala chiar inainte ca germanul sa confirme revenirea in Formula 1.

In cele din urma, constructorul german a confirmat pentru jurnalistul britanic James Allen ca Andrew Shovlin (foto) va fi inginerul de cursa al septuplului campion mondial in sezonul 2010.

Shovlin are o experienta bogata in Formula 1, ocupand functia de Vehicle Dynamics Engineer la British American Racing intre 1998-1999, inainte de a fi promovat inginer de cursa adjunct in 2000. Britanicul in varsta de 36 de ani a devenit inginer de cursa in 2004, ramanand alaturi de echipa cu sediul la Brackley in ciuda transformarilor survenite de-a lungul timpului in Honda Racing, Brawn GP si, incepand din 2010, Mercedes GP. In ultimii 6 ani, Shovlin a fost inginerul de cursa al campionului mondial Jenson Button, avand o relatie foarte buna cu acesta pe tot parcursul timpului.

La randul sau, Nico Rosberg va fi ajutat in sezonul urmator de Jock Clear, fostul inginer de cursa al lui Rubens Barrichello si al campionului mondial din 1997, Jacques Villeneuve.

Rolul unui inginer de cursa este foarte important in Formula 1, acesta reprezentand de fapt legatura dintre pilot si echipa.

Inginerul afla opiniile si sfaturile pilotului in privinta monopostului si este responsabil in buna masura cu strategia de cursa pentru fiecare Mare Premiu. In plus, pe tot parcursul weekendului de cursa, pilotul discuta in timp real cu inginerul sau pentru a stabili setarile si strategiile cele mai adecvate.

Via | James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru