Interlagos, antrenamente 1: Webber, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.10.2009
Mark Webber a stabilit cel mai bun timp intr-o sesiune inaugurala de antrenamente dominata de cateva reprize de ploaie care au bulversat programul echipelor.

Prima sesiune de antrenamente libere din Brazilia a fost una atipica din cauza conditiilor meteo nefavorabile, iar cei mai buni timpi au fost stabiliti in ultimele minute.

Mark Webber a incheiat programul pe prima pozitie dupa ce a fost cronometrat cu 1:12.463, fiind cu peste 4 zecimi de secunda mai rapid decat Rubens Barrichello si Sebastian Vettel. McLaren a ocupat locurile 4 si 5 prin Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton, in timp ce liderul Jenson Button nu a reusit mai mult de locul 7.

Amenintarea ploilor a planat inca de la inceputul sesiunii, astfel ca cei mai multi piloti au preferat sa iasa pe circuit la putin timp dupa startul programului. Dupa aproape o jumatate de ora ploaia a inceput sa isi faca aparitia si s-a intetit treptat, obligand pilotii sa revina la boxe pentru aproximativ 20 de minute. Chiar in momentul in care pista incepea sa se usuce, Romain Grosjean a avut parte de un accident, lovind frontal un panou de reducere a vitezei de pe marginea circuitului. Monopostul Renault R29 a suferit cateva avarii la aripa fata, insa francezul a revenit ulterior pe circuit.

Sesiunea a fost repornita cu 22 de minute inainte de final, insa ploaia si-a facut din nou aparitia peste alte 10 minute.

Pilotii au fost din nou nevoiti sa astepte cateva minute oprirea ploii, iar in finalul sesiunii au iesit in corpore pe circuit, Mark Webber stabilind in cele din urma timpul de referinta al diminetii.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Potrivit prognozei meteo, a doua sesiune de antrenamente, care va incepe la ora 20:00 (ora Romaniei) va fi afectata si mai mult de ploaie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru