Japonia, antrenamente 1: Kovalainen, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.10.2009
Heikki Kovalainen a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere de la Suzuka, in timp ce Kamui Kobayashi l-a inlocuit pe Timo Glock la Toyota.

Prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Japoniei a fost marcata de o pista umeda care s-a uscat pe masura ce pilotii au inceput sa efectueze tururi rapide.

Sfarsitul sesiunii a fost marcat de numeroase rasturnari de situatie intrucat aderenta s-a imbunatatit semnificativ, iar in cele din urma Heikki Kovalainen a stabilit timpul de referinta cu numai cateva secunde inainte de final.

Marele invins al diminetii a fost Kazuki Nakajima, favoritul publicului local fiind la un pas sa ocupe prima pozitie inainte de turul rapid al pilotului McLaren. In cele din urma, japonezul a fost nevoit sa se multumeasca cu locul 2, in timp ce Adrian Sutil si-a demonstrat din nou abilitatile pe ploaie si a terminat pe un excelent loc 3, in fata fostului sau coechipier Giancarlo Fisichella.

O evolutie buna a avut si Sebastien Buemi, care a terminat pe locul 5 in fata lui Lewis Hamilton, in timp ce Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Rubens Barrichello si Nico Rosberg au complet topul primilor 10 piloti.

Liderul clasamentului general, Jenson Button, a obtinut doar al 18-lea timp, pozitionandu-se in spatele lui Sebastian Vettel.

La Toyota, Timo Glock a fost inlocuit pentru ambele sesiuni de antrenamente de vineri de catre testerul Kamui Kobayashi, intrucat pilotul german a fost lovit de o raceala caracterizata de febra puternica. Japonezul a stabilit al 19-lea timp si a fost mai rapid decat coechipierul sau Jarno Trulli pentru o buna perioada din timpul primei sesiuni.

F1 CHAMP: Intrucat anuntul referitor la inlocuirea lui Timo Glock cu Kamui Kobayashi a fost facut prea tarziu pentru a putea opera modificarile necesare, in clasamentul F1 CHAMP va aparea tot pilotul titular al echipei Toyota, care va primi punctele aferentele lui Kobayashi.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

 

Comentarii (1)

  • Calificari
    Interesante primele sesiuni de antrenamente,daca si in calificari va fi asa vom avea mult imprevizibil:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru