Kobayashi, la un pas de un contract cu Toyota

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.11.2009
Kamui Kobayshi este foarte aproape sa semneze un contract cu Toyota Racing pentru sezonul 2010 dupa ce a impresionat in cele doua curse in care l-a inlocuit pe Timo Glock.

Kobayashi a debutat in Formula 1 in Marele Premiu al Braziliei, inlocuindu-l pe Timo Glock in urma accidentului suferit de german in calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei.

Japonezul a facut o impresie buna in cursa de la Interlagos, reusind sa ii tina piept cu brio lui Jenson Button, care in acel moment lupta pentru cucerirea titlului mondial. Kobayashi si-a demonstrat din nou talentul in cursa de la Abu Dhabi, reusind sa cucereasca primele sale puncte in Formula 1 dupa ce l-a depasit pe acelasi Button.

In urma prestatiilor sale foarte bune, Toyota Racing analizeaza posibilitatea de a-i oferi un contract pentru sezonul 2010, in contextul in care echipa nu a stabilit inca linia de piloti.

"Trebuie sa il luam serios in considerare, intrucat a obtinut rezultate foarte bune. Sunt foarte impresionat si am fost din nou fericiti. Ne place foarte mult spiritul sau de lupta. Nu este intimidat de nimeni, iar acesta este un aspect pozitiv", a declarat John Howett, presedintele Toyota Racing, citat de publicatia britanica Autosport.

Toyota a fost refuzata succesiv de doi dintre cei mai talentati piloti de pe grila de start, Robert Kubica si Kimi Raikkonen, iar echipa nu exclude acum posibilitatea de a miza pe o linie de piloti tanara, in detrimentul experientei.

"Discutam despre acest lucru in acest moment.

Sunt cativa piloti care nu au inca contracte si pe care ii putem lua in considerare, dar daca nu vor fi disponibili putem aborda o noua directie", a adaugat el.

Toyota Racing ar putea confirma linia de piloti pentru sezonul 2010 dupa 15 noiembrie, cand echipa va afla bugetul pe care se bazeaza anul viitor in urma unei intruniri a consiliului de conducere.

Via | Autosport

Taguri: Kobayashi, Toyota

Comentarii (9)

  • Bravo!
    Si pe mine m-a impresionat acest pilot. Mi-a placut faptul ca a fost foarte bataios si nu s-a lasat intimidat. De asemenea, este de laudat ca nici nu a comis greseli de pilotaj. Cred ca in sfarsit Japonia si-a gasit pilotul pe care il cauta de atatia ani. Sa speram ca nu e doar un foc de paie, iar la anul sa il vedem facand spectacol pe circuit.
    0 0
  • raduvlase
    SUBSCRIU
    0 0
  • Bravo!
    BANZAI!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kobayashi
    In Brazilia a condus un pic violent dar era de asteptat mai ales datorita rasei din care provine :) Dar in Abu Dhabi a fost super tare, pilotand mult mai bine decat oricare dintre cei 2 piloti ai echipei Toyota, ceea ce sper sa-i aduca un contract pentru 2010 si mai departe.

    Intotdeauna am crezut ca un pilot de Formula 1 este ceva mai mult decat un baiat care spera la o masina buna. M-am gandit ca fiecare pilot trebuie sa ia parte in echipa si sa fie un pol in echipa. Dar sunt piloti care nu fac decat sa dea declaratii si piloti care nu sunt entuziasmati decat cand au masina buna. Probabil ca daca vine un pilot pus pe stresatul celorlalti si ceilalti se vor implica mai mult decat o fac pana acum.
    0 0
  • am mai scris
    dupa parerea mea el salveaza Toyota. Acest Kobayashi e ca si Sato, neinfricat, un fel de kamikaze, numai ca nu comite greseli.
    0 0
  • Kobayashi-un castig pt F1
    Avem un pilot de culoare valoros, era timpul sa fie si un asiatic acolo, printre cei mai buni.Daca Toyota va creste, va putea oferi o masina de calitate, sunt convins ca acest tanar, Kobayashi va confirma.Mult succes.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Piloti
    Sper ca pe viitor sa avem si un pilot indian talentat ca sa mai aduca putin exotism in Formula 1 :) Poate si unul malaezian mai ales ca Lotus o sa fie in Formula 1 :) De la cei americani nu ma astept la nimic... poate peste 20 de ani mai vedem :)
    0 0
  • putina fictiune:)
    Daca tot glumim:)..sper ca peste 20 de ani sa nu ajugem la monoposturi drone, pilotate din boxe de piloti bine asezati in fotolii:))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Diesel08
    Ai vazut Speed Racer? Filmul facut dupa desenele animate? Ce mi-a placut in afara de poveste si restul, este faza cu sistemul de aparare al pilotului. Il imbraca intr-un cocon de ... eh aici nu stiu ce este, dar pilotul are putine sanse de a muri in acel cocon. Interesanta idee oricum.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru