Kobayashi, pe lista Lotus pentru 2013?

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kamui Kobayashi este ultimul pilot pe lista celor de la Lotus pentru înlocuirea lui Romain Grosjean, potrivit presei finlandeze.

Postul de televiziune MTV3 din Finlanda a relatat miercuri că Lotus analizează posibilitatea de a-l înlocui pe Romain Grosjean cu Heikki Kovalainen în sezonul următor, însă publicaţia Turun Sanomat a avansat joi dimineaţă o nouă ipoteză.

Astfel, Kamui Kobayashi ar fi ultimul nume înscris pe lista echipei britanice, în condiţiile în care japonezul a rămas fără loc în Formula 1 după ce Sauber a ales să continue cu Nico Hulkenberg şi Esteban Gutierrez.

Japonezul a dezvăluit recent că negociază cu o echipă pentru anul viitor, însă nu a menţionat numele acesteia. El a admis însă că are nevoie de finanţare şi a reuşit să strangă peste 600.000 de euro din donaţiile fanilor japonezi.

Urmareste Automarket
Eric Boullier, şeful Lotus, a afirmat în această săptămână că Grosjean rămâne prima opţiune, însă a admis că are nevoie de un pilot capabil să câştige puncte cu regularitate pentru a ajuta echipa în clasamentul constructorilor.
Între timp, Kimi Raikkonen şi-a stabilit deja programul pentru prima parte a vacanţei de iarnă.

Potrivit agenţiei de presă APA, finlandezul va concura în 8 decembrie într-o cursă de snowmobile în Austria, în aceeaşi tară în care şi-a luxat încheietura mâinii la scurt timp după ce a semnat contractul cu Lotus pentru sezonul 2012.

"Raikkonen vine cu un anumit cost pentru echipă, dar pe de altă parte ne ajută în clasamentul constructorilor şi aduce mai mulţi bani echipei", a precizat Gerard Lopez, proprietarul echipei Lotus.

Via GMM

Comentarii (2)

  • andrey_1293
    Mi s-ar parea o alegere foarte reusita. Grosjean nu mai are ce cauta in F1, in 2009 nu a confirmat, in 2012 i s-a dat sansa din nou si la fel si-a batut joc de ea. Kobayashi in schimb, din 2009 de la debut a facut curse chiar reusite, si mi-ar placea sa-l vad la o echipa mai buna, care poate mai mult. Ar fi ajutorul necesar pentru Raikkonen, in incercarea de a castiga din nou titlul la piolti si la constructori.
    11 1
  • E cu dus si-ntors aici. Grosjean, chiar daca a calcat pe bec de multe ori, a aratat ca-i pun pilot cu reale calitati. Sa nu uitam ca si Massa, cand era la Sauber, era denumit chiar de patronul echipei cu numele de "crash-boy" - si a reusit sa isi depaseasca conditia asta. E o diferenta intre a fi cu capu-n nori (pentru ca iti poti reprima in timp pornirile si capitaliza atuurile) si efectiv a nu avea talent suficient - daca n-ai talent, n-ai si asta e (vezi Nelsinho Piquet)

    Pe de alta parte, si Kobayashi a avut partea lui de erori in sezonul asta, nu-mi pare a avea - cel putin deocamdata - constanta pe care Boullier o cauta. Daca vrea constanta, poate discuta si cu D'Ambrosio, pilotul lor de teste. Cand a concurat, belgianul a terminat constant cursele.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru