Kobayashi renunţă la planul de a rămâne în Formula 1 în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 18.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kamui Kobayashi a anunţat că nu mai are timp să-şi asigure un loc în Formula 1 pentru anul viitor. În schimb, japonezul se va concentra pe găsirea unei echipe pentru 2014.

Din păcate, timpul este prea scurt pentru a-mi asigura un loc la o echipă competitivă pentru 2013

Kamui Kobayashi
Fost pilot Sauber
Kamui Kobayashi a lansat recent o campanie de donaţii pe site-ul său oficial pentru a putea strânge fondurile necesare pentru a rămâne în Formula 1 şi anul viitor.

Chiar dacă a primit nu mai puţin de 8 milioane de euro din partea fanilor şi a companiilor din Japonia interesate să-l susţină, fostul pilot al echipei Sauber a anunţat că renunţă la planurile de a rămâne în Formula 1 din cauza faptului că nu mai are timp să-şi găsească o altă echipă. În schimb, el se va concentra acum pe sezonul 2014 şi afirmă că nu este interesat de nicio altă competiţie.

"Din păcate, timpul este prea scurt pentru a-mi asigura un loc la o echipă competitivă pentru 2013. Trebuie să admit că este foarte trist şi îmi pare rău pentru fanii şi companiile japoneze care m-au sprijinit. Dar încă sunt încrezător că se va întâmpla în 2014.

Aş vrea să opresc sistemul de donaţii şi, în timp ce voi păstra banii pentru 2014, voi începe să analizez care este cea mai bună opţiune pentru 2013, dar şi pentru 2014. Primul lucru pe lista de priorităţi este să-mi asigur un loc competitiv pentru 2014. Nu am niciun inters să concurez în alta competiţie", a precizat el într-o scrisoare adresată fanilor publicată pe site-ul oficial.

Anunţul lui Kobayashi a venit la numai câteva ore după ce Lotus a confirmat prelungirea contractului lui Romain Grosjean pentru 2013, element care sugerează că japonezul a negociat în special cu echipa britanică. În prezent, doar Force India, Caterham şi Marussia nu şi-au finalizat liniile de piloţi pentru anul viitor.

Via Kamui Kobayashi

Comentarii (3)

  • Pacat de el....
    14 0
  • un loc la Force India e inca liber. Ar fi pacat sa nu mai fie in f1 anul viitor.
    15 0
  • da nu arata rau un japonez
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru