Kovalainen, cel mai rapid la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.02.2009
Heikki Kovalainen a realizat cel mai bun timp dintre pilotii care au concurat cu monoposturi pentru sezonul 2009 in cadrul celei de-a doua zile de teste de la Jerez.

Aflat la volanul monopostului Toro Rosso de anul trecut, Sebastien Buemi nu a avut nicio emotie in a domina si a doua zi de teste de pe circuitul de la Jerez.

Tanarul pilot elvetian a simulat o cursa, inclusiv momentele de realimentare, si a lucrat la suspensiile spate. "Au fost doua zile utile pentru mine, pentru ca am pilotat si in conditii de ploaie si in conditii de uscat", a declarat Buemi la finalul zilei.

"Chiar daca suntem in continuare cu masina din 2008, am invatat mult in ceea ce priveste modul de gestionare a unui weekend de cursa, pentru ca am simulat calificarile si cursa. A fost o pregatire si buna si tot ce avem nevoie acum este noua masina".

In ultimele doua zile de teste, Sebastien Bourdais va prelua comanda monopostului.

Ceilalti participanti la test au acaparat insa intreaga atentie, intrucat au evaluat noile monoposturi penttru sezonul 2009. Dintre acestia, Heikki Kovalainen a reusit cel mai bun timp, reusind sa il devanseze pe Mark Webber, chiar daca monopostul sau a utilizat aripa spate din 2008, intrucat echipa asteapta noua configuratie aerodinamica.

Finlandezul a evaluat setarile noului MP4-24 si ii va ceda locul lui Lewis Hamilton pentru ultimele doua zile.

Mark Webber a revenit cu succes la volanul unui monopost de Formula 1 pentru prima oara dupa accidentul suferit la finalul anului trecut in Tasmania. Australianul a evaluat caracteristicile noului Red Bull RB5 si a stabilit al treilea timp al zilei, marturisnd la final ca i-a fost mult mai usor sa piloteze decat ar fi crezut initial.

Locul patru a fost ocupat de Kazuki Nakajima, pilotul echipei Williams testand pentru prima oara noul FW31. Japonezul a efectuat o simulare de cursa completa fara a intampina niciun fel de probleme.

Marea dezamagire a zilei a fost din nou Nelson Piquet Jr, care a parcurs numai 49 de tururi la volanul lui R29. Totusi, brazilianul a reusit sa reduca diferenta fata de rivali comparativ cu ziua precedenta. "Conditiile de pe pista au fost mai bune astazi si am continuat munca inceputa ieri, invatand despre masina si despre setarile de baza. Nu am reusit nici de aceasta data sa facem atat de multe tururi pe cat ne-am fi dorit intrucat am pierdut timp dupa pranz, dar totusi am invatat multe lucruri folositoare".

Fernando Alonso va prelua comanda monopostului joi si vineri.

Iata clasamentul complet al timpilor de miercuri:

 Loc Pilot  Echipa  Timp Tururi
 1  Buemi  Toro Rosso  1:17.591  143
 2  Kovalainen  McLaren  1:20.799  110
 3  Webber  Red Bull  1:21.321  83
 4  Nakajima  Williams  1:21.451  125
 5  Piquet Jr  Renault  1:21.908  49

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru