Kovalainen dezvăluie culisele plecării de la McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.12.2011
Heikki Kovalainen susţine că a refuzat oferta de a rămâne la McLaren în sezonul 2010 pentru că a simţit că nu mai are libertatea de a pilota, aluzie la statutul său în cadrul echipei.

Heikki Kovalainen a concurat pentru McLaren în sezoanele 2008 şi 2009, sosind la echipă după plecarea tumultuoasă a lui Fernando Alonso.

Chiar dacă Lewis Hamilton a cucerit titlul mondial în sezonul 2008, Kovalainen şi-a trecut în cont o singură victorie, iar la finalul anului 2009 a preferat să plece la noua echipă Lotus. Finlandezul susţine însă că McLaren a încercat să-l păstreze la echipă şi a sugerat că decizia de a pleca a venit din cauza influenţei lui Hamilton în cadrul echipei.

"După al doilea an la McLaren, chiar dacă mi-au oferit prelungirea contractului, nu avea niciun rost să continui acolo pentru că nu mergea. Motivele sunt diverse şi nu are rost să intru în amănunte, dar ideea de bază este că mi-am pierdut încrederea şi libertatea. Nu ar trebui să fie atât de dificil să pilotezi", a declarat el pentru publicaţia Norwich Advertiser.

Kovalainen afirmă că libertatea pe care a pierdut-o la McLaren a regăsit-o ulterior la Lotus, echipă pentru care a concurat în ultimii doi ani.

"Pentru a regăsi acea libertate a trebuit să revin la punctul de plecare. De aceea m-am alăturat celor de la Lotus şi nu am acceptat ofertele primite de la unele dintre echipele tradiţionale", a mai precizat el.

Via | YallaF1

Taguri: Kovalainen, Lotus

Comentarii (6)

  • mobius
    nu pot sa spun decat ca imi pare rau
    Kovalainen nu spune altceva decat a spus Alonso la vremea respectiva. Se confirma faptul ca Alonso a pierdut in 2007 un titlu mondial pentru ca echipa McLaren a sustinut intr-un mod cu totul agresiv si nejustificat un pilot care iata inca nu confirma (Button are acum noroc fiindca sustinerea echipei pentru Hamilton a slabit considerabil). Astept cu nerabdare momentul cand Webber va putea sa vorbeasca, nu pentru ca unii dintre noi nu ar sti despre ce este vorba, dar poate ca se vor mai lamuri si altii. Afirmatia ca Vettel este un campion fabricat nu este o vorba in vant.
    14 21
  • adidor77
    kova
    cu tot respectul pentru Kova, dar in opinia mea nu este un pilot pentru o echipa de top. Intradevar cat a fost la McLaren nu au existat discutii in cadrul echipei. Personal, nu cred ca se apropie de valoarea lui Lewis asa ca nu se punea problema de a pune vreo presiune asupra Hamilton. Sa nu uitam ca in marea majoritate a curselor, pierdea cate 4, 5 sau 6 locuri fata de pozitia de pe grila de start, asa ca la sfarsit de sezon echipa pierdea foarte multe puncte la constructori. Eu nu spun ca nu or fi existat anumite afinitati fata de un pilot sau altul (dar daca am privi obiectiv, la care echipa nu se intampla asa ceva ??) dar pana la a declara ca "la McLaren si-a pierdut increderea si libertatea" este cale lunga. Mie nu mi-a parut rau ca a plecat de la McLaren, desi atat timp cat a facut parte din echipa a fost un pilot loial. Sincer acum ma cam surprinde aceasta declaratie a lui.
    17 9
  • florin sm
    ai mare dreptate mobius
    vedem ce va urma la anu....
    5 14
  • moby
    Toti care au avut ceva de spus de rau la adresa lui Vettel au devenit ridicoli,dar absolut toti,pt.ca a demonstrat prin rezultate si prin atitudine cine este el.Webber va vorbi dar va vorbi cum vorbeste de Senna sau Schumi,pt ca Vettel este la nivelul lor.Atat
    3 17
  • penibil ... cum au unii tupeul si nesimtirea de a gasi justificari pentru prestatia mediocra sau surprinzatoare (surprinzatoare - cazul lui Alonso 2007).
    9 2
  • mobius
    "matra"
    Nu cred ca poti fi penibil doar pentru ca exprimandu-ti parerea se intampla sa nu fi in acord cu cineva.
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru