Kubica a început procesul de reabilitare după accident

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.02.2011
Robert Kubica a început să mişte uşor degetele mâinii drepte, primul pas în procesul de reabilitare după accidentul suferit în raliuri.

Starea de sănătate a lui Robert Kubica continuă să se îmbunătăţească după gravul accident suferit recent în raliuri.

Pilotul echipei Renault a fost mutat într-o cameră mai mare a spitalului Santa Corona din Italia şi a început deja să-şi mişte degetele mâinii drepte, potrivit declaraţiilor lui Igor Rossello, unul dintre doctorii săi.

"Nu mai are nevoie să stea la terapie intensivă şi a început procesul de reabilitare. Acum este în propria sa camera mare pentru a se simţi cât mai confortabil. A început deja câteva exerciţii uşoare prin flexibilitatea uşoară a degetelor mâinii. Îşi poate mişca uşor degetele şi mâna lui are deja o mică sensibilitate. Este foarte important să nu existe niciun semn de infecţie, aceasta fiind principala îngrijorare", a declarat medicul italian.

Kubica va rămâne în spital pentru cel puţin două săptămâni, după care medicii vor decide care este următorul pas în procesul de reabilitare.

"Pentru următoarele două săptămâni va rămâne aici pentru a putea monitoriza condiţia lui.

În această perioadă de timp există încă posibilitatea unei infecţii sau a altor complicaţii, aşa că bandajul de la mână va fi schimbat la fiecare câteva zile. După două săptămâni vom decide următoarea mişcare", a mai precizat el.

Kubica va fi înlocuit la Renault în sezonul 2011 de fostul său coechipier de la BMW-Sauber, Nick Heidfeld.

Via | Renault

Comentarii (2)

  • bv kubi
    felicitari si recuperare rapida. poate cine stie, se v-a recupera ma irapid decat s-ar fi crezut. tine-o tot asa kubi, avem nevoie de talentul tau.
    7 5
  • @ildottore
    "se v-a recupera"?????

    Errare humanum est perseverare diabolicum.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru