Kubica: "Accidentele te fac mai deştept"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.02.2011
Robert Kubica susţine că va reveni mai puternic după accidentul suferit în raliuri şi consideră că participarea în raliuri este esenţială pentru a fi un pilot mai bun în F1.

La cinci zile după gravul accident suferit duminică într-un raliu din Italia, Robert Kubica a dialogat pentru prima oară cu reprezentaţii presei internaţionale.

Chiar dacă mai are de efectuat o operaţie în această dimineaţă şi perioada de recuperare nu a fost încă determinată, pilotul polonez este departe de a fi îngrijorat de situaţia în care se află.

În realitate, aşa cum se întâmpla în cazul celor mai mulţi piloţi care suferă accidente, polonezul este nerăbdător să revină pe circuit şi vede o parte bună a accidentului: consideră că va fi mai puternic decât înainte, întrucât de-a lungul vieţii a trecut prin alte două accidente majore.

KUBICA: "ACCIDENTELE TE FAC MAI DEŞTEPT"

"Vreau să revin pe circuit mai puternic ca niciodată, pentru că după astfel de accidente nu mai eşti la fel ca înainte, eşti mai bun. Mi s-a întâmplat şi în 2007, după accidentul din Canada. Am ratat o cursă şi când am revenit a fost mai bine. Un pilot nu înseamnă doar acceleraţie şi volan, este mai mult decât atât. Există o diferenţă între cineva care pilotează la 80% şi cineva care o face la 95%. În acele 15 procente suplimentare găseşti abilitaţi şi motivaţii.

Din 2007 sunt mai deştept ca pilot şi la fel se va întâmpla şi de această dată, când voi fi într-o formă fizică bună. Trebuie să revin în acest an".

"Îmi amintesc în ce stare am fost acum şapte ani când am fost într-o maşină condusă de un prieten şi am fost loviţi de o maşină condusă de un beţiv. Şi atunci am fost loviţi de o barieră de protecţie. A fost acelaşi braţ drept: masacru. Dar după patru zile nu am simţit braţul la fel de bine precum îl simt acum, iar asta mă linişteşte. Simt o urgenţă nebună să scurtez perioada de recuperare prin cea mai bună pregătire posibilă. Nici măcar nu ştiu cum arată un os, dar din moment ce ei îl repară pentru mine, depinde de mine să-l fac să funcţioneze în momentul în care ar trebui", a declarat polonezul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport.

NU-ŞI AMINTEŞTE ACCIDENTUL

Kubica a mărturisit că nu-şi aminteşte circumstanţele în care a avut loc accidentul, fiind informat ulterior de managerul său, Daniele Morelli.

"Degetele funcţionează, le pot simţi, la fel şi în cazul braţului. Dar voi face o operaţie şi voi şti după aceea. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, nu ar fi trebuit să se întâmple.

Nici măcar nu ştiu ce s-a întâmplat, nu pot să-mi amintesc nimic despre accident. M-am găsit într-un spital şi totul mi-a fost explicat de managerul meu, Daniele Morelli, care a fost aici de duminică", a mai precizat el.

KUBICA: "PILOTEZ BINE ÎN FORMULA 1 DATORITĂ RALIURILOR"

În urma accidentului, Kubica a fost criticat de o parte a fanilor pentru pasiunea pe care o are pentru raliuri. Polonezul susţine că, în condiţiile în care testele sunt interzise în Formula 1, raliurile sunt esenţiale pentru a se menţine în formă.

"Dacă nu aş fi fost la raliu, aş fi regretat. Aşa că am făcut-o şi acum sunt în acest pat. Dar raliurile nu sunt doar o pasiune. Raliurile sunt antrenamente dificile şi severe pentru F1. Pilotez mai bine în Formula 1 pentru că am participat la multe raliuri anul trecut. Raliurile te ajută să te concentrezi, în special de când nu mai sunt teste în F1. În Formula 1, performanta vine dintr-o serie de detalii. Raliurile mi-au permis să muncesc la anumite aspecte personale unde încă mai sunt lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţesc. Este important într-un sezon ca acesta cu 20 de curse", a încheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • da, numai pe mine m-a prostit accidentu'.
    4 7
  • Atitudine
    Atitudine de viitor campion. Sper ca recuperarea sa fie deplina si rapida. In rest, sanatate.
    7 1
  • tech_nick
    Nici prea destept...
    ...nu intotdeauna-i de folos! Multa sanatate Kubica!
    Subscriu si eu: “Szybkiego powrotu do zdrowia Robert!”
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru