Kubica consideră că Alonso este un pilot mai bun decât Vettel

de Daniel Popescu
Marti, 17.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica consideră că Fernando Alonso este un pilot mai bun decât Sebastian Vettel datorită performanţelor obţinute cu un monopost mai puţin competitiv.

Alonso forţează din greu pentru a câştiga, se chinuie constant, la fel ca şi echipa, pentru a reuşi lucruri extraordinare.

Robert Kubica
Pilot M-Sport
Robert Kubica este unul dintre piloţii care îl apreciază mai mult pe Fernando Alonso decât pe Sebastian Vettel pentru rezultatele înregistrate pe circuit, în ciuda faptului că nu a câştigat încă niciuna dintre cele patru lupte pentru titlul mondial cu rivalul său de la Red Bull Racing.

Polonezul îşi explică însă afirmaţia printr-o analogie inedită în care evidenţiază performanţele lui Alonso cu un monopost mai puţin competitiv.

"Cred că Vettel este într-o stare de graţie. Când ai o echipă atât de competitivă eşti incredibil de încrezător. Într-o astfel de situaţie, orice pilot din top 10 ar fi invincibil. În schimb, Alonso forţează din greu pentru a câştiga, se chinuie constant, la fel ca şi echipa, pentru a reuşi lucruri extraordinare, pentru că cele obişnuite nu sunt suficiente.

Este ca şi cum Vettel este într-un tunel în linie dreaptă, în timp e Alonso este într-un labirint în care încearcă să găsească fiecare viraj", a precizat el.

Kubica va concura anul viitor pentru M-Sport în Campionatul Mondial de Raliuri după ce în acest an a câştigat titlul la clasa WRC2. Performanţa sa a venit la doi ani după un accident grav petrecut în raliuri, iar polonezul face o paralelă intre situaţia să şi cea a lui Felipe Massa. El consideră că rezultatele modeste înregistrate de Massa după revenirea în Formula 1 nu au fost cauzate de frică.

"Este o situaţie complexă, dar aş fi tentat să pariez că frica nu are nimic de-a face cu problemele lui Alonso. Şi sunt sigur că şi el ar confirma asta. Când urci în monopost eşti atât de concentrat încât nu există loc pentru frică. Există factori mult mai importanţi care pot afecta performanţa, cum ar fi ghinionul de a avea un canibal drept coechipier", a adăugat el cu referire directă la Alonso.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • relufenechiu
    kubika stie ca abia cand sunt pe aceeasi masina putem trage concluzii in legatura cu asta cand vine vorba de doi piloti de top. In rest sunt doar impresii personale
    9 5
  • fenechiule, cred k stie el de ce a afirmat asta..
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru