Lauda: "Brawn GP este favorita la titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.08.2009
Triplul campion mondial Niki Lauda crede ca Brawn GP este favorita la castigarea celor doua titluri mondiale in acest sezon, insa considra ca Sebastian Vettel si Mark Webber formeaza cea mai buna linie de piloti din Formula 1.

Niki Lauda a acordat vineri un amplu interviu site-ului oficial al Formulei 1, in care face o radiografie completa a primei jumatati de sezon si incearca sa faca predictii in privinta rezultatelor finale din acest sezon.

Referindu-se la lupta pentru titlul mondial, austriacul crede ca Brawn GP este marea favorita la castigarea celor doua titluri mondiale, insa considera ca Red Bull Racing le va face viata grea britanicilor prin prisma faptului ca dispune de cea mai buna linie de piloti.

"Brawn GP au venit cu un pachet fantastic care in primul rand trebuie sa fie invins. Dar celelalte echipe au reusit sa ii prinda din urma, in special Red Bull, prin noul pachet aerodinamic, si McLaren, prin victoria de la Budapesta", a precizat el.

"Ross Brawn trebuie sa mentina ritmul de dezvoltare, dar in acest moment Brawn GP este favorita certa la ambele titluri. Pana acum, Red Bull s-a apropiat foarte mult de Brawn si de cateva ori i-au si batut. Va fi o lupta la baioneta intre ei si Brawn, iar campionatul este deschis.

Sebastian Vettel si Mark Webber formeaza cea mai buna pereche de piloti".

Sezonul 2009 a fost marcat de surprinzatoare evolutii mediocre ale celor de la Ferrari si McLaren, insa Lauda remarca progresele majore facute de echipa britanica in ultima perioada. "Ambele echipe vor dezvolta masina, iar in acest moment McLaren pare sa fie pe o traiectorie mai promitatoare, asa cum am vazut la Budapesta. Ma astept sa-si imbunatateasca semnificativ performantele in urmatoarele curse", a adaugat el.

Fostul campion mondial a analizat si situatia de la mijlocul plutonului, considerand ca Williams este in revenire de forma si ca Fernando Alonso este cel mai bun pilot din Formula 1. "Williams au fost foarte competitivi in antrenamente si calificari, dar impresia mea este ca rivalii lor au fost mai buni in curse. Dar in ansamblu performanta lor este promitatoare", a adaugat el. "Cat despre Renault, Alonso este cel mai bun pilot de pe grila si stie exact care este calcaiul lui Ahile al echipei. Oricum, indiferent de pista sau clima, Alonso este capabil sa demonstreze ca este in propria lui liga".

Si in acest sezon, Force India si Toro Rosso sunt echipele care ocupa ultimele pozitii in clasamentul constructorilor, iar Lauda crede ca indienii vor avea nevoie de timp pentru a realiza progrese majore.

"Decizia celor de la Toro Rosso de a incerca un alt debutant a fost corecta. Cred ca au o pereche de piloti promitatoare (n.r. - Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari) si va trebuie sa vedem cum se dezvolta acesti tineri. In schimb, Force India are momente bune si momente proaste, iar Sutil se bucura uneori de performante bune in calificari. Din pacate, inca nu a reusit sa le transforme in rezultate bune in curse. Banuiesc ca echipa trebuie sa se stabilizeze inainte de a face un pas inainte", a incheiat Lauda.

Via | Formula1.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru