Lauda, îngrijorat de dispariţia sunetului motoarelor în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.01.2011
Niki Lauda este îngrijorat că sunetul inconfundabil al motoarelor de Formula 1 va avea de suferit odată cu introducerea noilor unităţi în patru cilindri în 2013.

Introducerea motoarelor turbo în patru cilindri începând din sezonul 2013 al Formulei 1 a atras nemulţumirea celor de la Ferrari şi Mercedes GP, care consideră că noile unităţi vor strica reputaţia Formulei 1 de cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor.

Totuşi, o altă problemă este reprezentată de potenţiala alterare a sunetului clasic al motoarelor, unul dintre elementele definitorii ale Formulei 1, iar triplul campion mondial Niki Lauda şi-a exprimat îngrijorarea în această privinţă.

"Sunt îngrijorat în privinţa sunetului, care a fost unic în Formula 1. Sper să fie mai mult de un bâzâit fără putere", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Bild am Sonntag.

Dispariţia sunetului clasic al motoarelor ar reprezenta un eveniment negativ atât pentru spectatorii aflaţi în tribune, cât şi pentru fanii care urmăresc cursele de Formula 1 în fata micilor ecrane.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • 1,6
    Formula 1 trebuie sa ramana Formula 1 si nu Formula 3 sau Formula renault, care chiar si acestea au motoare mai mari...Cel putin F Renault 3,5l au motoare mai mari chiar si in prezent decat cele aspirate de 2,4l din F1. Nu contest ca totusi si asa sunt diferente intre ele, in favoarea celui mai mic din F1...dar este ceva psihologic atunci cand auzi ca in F1 va fi un motor cu capacitatea cilindrica pe jumatatea motoarelor din Formula renault spre exemplu. Chiar nu-mi dau seama ce vor sa faca astia din F1...de parca n-ar fi guvernata de oameni din breasla, oameni care au lucrat si s-au daruit o viata intreaga acestui sport, care este "crema cremelor" Anyway, vom vedea ce se va intampla pana la urma....insa ca si multi altii sper sa nu implementeze niciodata un astfel de motor.

    Happy New Year to everybody!!!
    15 1
  • KaNe
    Daca Mercedes si Ferrari isi unesc protestul impotriva motorului de 1.6 turbo, atunci acesta nu se va implementa. Si bine ar fi.
    17 0
  • DMD
    SPER SA AI DREPTATE, ALTFEL CEI CU MOTOR DE 1.9 TDI POT SA SE INSCRIE SI EI, NU?
    12 1
  • salutare
    n-as vrea sa credeti ca ma cert cu voi,dar Niki Lauda si Luca di Montezemolo,sunt niste relicve in timp ce tanjesc dupa era motoarelor de pe vremea lui Enzo,insa lumea se schimba!!!Petrol este din ce in ce mai putin,si asa va fi si in viitor,asa ca aceasta diminuare ar trebui privita ca pe un rau necesar!Degeaba ai masini,in nu stiu ce cilindree,daca nu ai benzina,numai pentru 3 tire,cand poate cu un motor de 1.6L,mergi 40 de ture cu aceeasi cantitate de combustibil!!
    An nou fericit
    ps,As prefera ca cei care voteaza negativ sa si vina cu idei pe aici,nu doar sa ma voteze negativ doar pentru ca sunt fan Mclaren si am alte idei decat aei.As vrea sa avem un dialog,nu un monolog de gen"Ba p-a m@tii"!!!
    5 12
  • engine 1,6
    Hai mai lasa-ma cu tampenia aceasta de schimbare a motoarelor turbo, Formula 1 merge inainte nu inapoi.
    1 0
  • @mad79
    Mie mi-ar place, eventual KERS ce se incarca si solar, sau chiar doar motoare electrice daca tot vine vorba de investitii in viitor. ... pot monta niste difuzoare sa scoata si zgomot :))
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru