Lauda: "Înlocuirea lui Schumacher cu Hamilton, decisivă pentru progresul Mercedes"

de Daniel Popescu
Vineri, 04.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda consideră că sosirea la echipa a lui lewis Hamilton în locul lui Michael Schumacher a fost decisivă pentru ca Mercedes să progreseze semnificativ în acest sezon.

Hamilton a trezit echipa la viaţă şi poate împinge de la spate celălalt pilot într-un mod în care Schumacher nu mai putea.

Niki Lauda
Presedinte Mercedes
Mercedes traversează cel mai bun sezon de la preluarea echipei Brawn GP în 2010, luptând cu rivalii de la Ferrari pentru locul doi în clasamentul constructorilor.

Preşedintele Niki Lauda susţine că progresele înregistrate comparativ cu sezonul precedent, când echipa a ocupat locul patru în clasamentul general, se datorează aerului proaspăt adus de Lewis Hamilton.

În acest context, triplul campion mondial consideră că decizia de a renunţa la serviciile lui Michael Schumacher în favoarea britanicului a fost decisivă pentru acest progres.

"Decizia de a semna cu Hamilton a fost cea potrivită. A trezit echipa la viaţă şi poate împinge de la spate celălalt pilot într-un mod în care Schumacher nu mai putea. Hamilton şi Rosberg au fost cea mai importantă parte în revenirea Mercedes.

Hamilton este un talent natural şi îl completează pe Rosberg cu atenţia la fiecare detaliu tehnic. Este cea mai bună linie de piloţi, nici măcar cea formată din Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen nu va fi la fel de bună", a declarat el.

În plus, Lauda consideră că Mercedes ar fi fost în aceeaşi situaţie ca şi anul trecut dacă ar fi continuat să mizeze pe serviciile lui Schumacher, care a preferat să se retragă din Formula 1 după ce a pierdut locul la echipa germană.

"Nu s-ar fi schimbat prea multe. După o anumită perioadă de timp ai nevoie de o nouă sursă de motivaţie în echipă, iar un nou pilot de top poate face asta", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (14)

  • Mari respecte pentru Lauda ca pilot, dar cu declaratia asta ma dezamageste....pai din cauza lui Schumacher era masina praf? el il tragea in jos si pe rosberg?....batranetea isi spune cuvantul si pentru marii campioni, Lauda nu prea mai gandeste ce vorbeste.
    41 22
  • ce vrea asta defapt?!
    Intotdeauna a avut cv de comentat rautacios despre Michael,si e defapt un mascarici pus acolo pentru...sa-i zicem imagine!Si asta e unul din aia care devine fan-ul oricui e mai bun in momentul respectiv?!
    30 19
  • nene lauda dute si lasa-ne.. ai dezamagit rau cu declaratia asta..
    cum a dezvoltat masina schumaher cat a fost la ferrari, alaturi de cei mai buni ingineri si ce a facut hamilton la mclaren, care el insusi recunostea ca a pierdut cei mai frumosi ani acolo...
    si apoi e diferenta de ani lumina intre schumaher si hamilton, ca piloti..
    ce sa faca schumacher cu troaca aia de anu trecut..
    invidia e f mare..
    14 4
  • Niciodata nu l-a halit pe Schumacher. Asta o stie toata lumea.
    Nu am nimic cu el dar nu poti sa arunci cu noroi in el.
    14 3
  • eu cred ca marea revenire s-a produs când au fost efectuate niste teste ilegale. Nu neg ca Hamilton e un pilot de valoare...el cu siguranta poate ajuta la dezvoltarea monopostului, dar din punctul meu de vedere prin testul facut ilegal s-a dezvoltat masina semnificativ.
    12 3
  • ba lauda
    de cate ori schumacher l-a surclasat pe rosberg in quali, ai uitat ca pe monaco i-a dat-o si lui rosberg care la randul sau rosberg i-a dat-o lui hamulton tot vb aiurea
    11 14
  • ayrton4ever
    Lauda este in formula 1 de zeci de ani... a scris istorie in f1 si tot timpul a spus lucrurile pe sleau... stie el mai bine decat voi cum sta treaba, diletanti carcotasi ce sunteti...
    3 16
  • taci ba boule
    Taci ba boule de mai sus cu tractoristul de schumacher
    12 13
  • corect
    Hamilton a dezvoltat monopostul si asta se reflecta in statistici, hamilton polleman-ul de pana acum si o victorie, nico 2 polle si doua victorii, plus abandonul lui hamilton din cauza pneurilor pirelli cand putea castiga cursa, omul este pertinent, sa numai spun de schumacher care in 2010 a vrut sa il dea pe barrichello de zidul de beton si anul trecut la cel mult 3 curse lovea un pilot scotandu-l din cursa, era un real regres pt mercedes si pericol pt piloti, cea mai buna meseria a sa este sa faca reclama la sepci.
    17 10
  • Fara suparare, dar asta e adevarul gol golut.
    5 10
  • @altair Nu era Schumacher mare dezvoltator de monopost? :))
    Schumacher a dezvoltat monopostul pe vremea asta. Acum alte vremuri, alta tehnologie, alte probleme, alti piloti. Schumi n-a inteles. A fost incapatanat asa cum a fost mereu. Nu stiu ce a fost in capul celor de la Mercedes de l-au adus pe Schumacher. Poate pentru imagine. Si nici atat nu stiu ce a fost in capul lui Schumacher de a acceptat sa vina in F1. Acum toti isi permit sa arunce cu noroi in el. Au si motive.

    Marii campioni stiu cand sa se retraga si cum s-o faca. Schumacher a pierdut o stea pentru chestia asta.
    2 6
  • Schumacher a dezvoltat monopostul pe vremea sa*
    1 3
  • Pentru cele 7 titluri "marele" Schumacher n-a aratat nimic de cand a revenit in F1. Acrosaze penibile si iesiri in decor.
    1 2
  • rosbierg
    "Este cea mai bună linie de piloţi, nici măcar cea formată din Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen nu va fi la fel de bună"

    Corect doar daca Kimi nu se va impune in fata lui Alonso.

    Dar daca Kimi se va dovedi mai bun ca Alonso atunci probabil ca e mai bun si decat Hamilton si decat Rosberg. Dar daca Alonso va fi mai bun decat Kimi, atunci vor fi amandoi sub Hamilton si chiar si sub Rosberg, caz in care Lauda ar avea dreptate. Vom vedea.

    Situatia stiuta e asa:

    Hamilton > Rosberg > Alonso.
    Intrebare: unde il punem pe Kimi?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru