Lewis Hamilton, locul 8 în topul celor mai bine plătiți sportivi ai anului

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Publicația americană Forbes a realizat un top al celor mai bine plățiti sportivi ai anului. Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes-AMG F1 Petronas, ocupă poziția a opta.

Pe lângă faimă, atleții de top au fost recompensați cu sume impresionante de bani, chiar și într-un an afectat grav de pandemia de coronavirus. Americanii de la Forbes au realizat topul celor mai bine plătiți sportivi din lume, bazat pe sumele câștigate în perioada mai 2020 - mai 2021.

Sir Lewis Hamilton, septuplu campion mondial în Formula 1, a intrat în top 10, însă s-a oprit "doar" pe poziția a opta.

Potrivit Forbes, Hamilton a câștigat pe parcursul celor 12 luni nu mai puțin de 67.9 milioane de euro. Circa 58 de milioane de euro sunt reprezentați de compensații (salariale, bonusuri, premii pentru performanțe etc.) oferite direct de echipa pentru care concurează.

Restul de 12 milioane de euro au venit din contractele de publicitate încheiate de englez cu companii precum Tommy Hilfiger, Puma și Monster Energy.

Hamilton este singurul pilot de Formula 1 prezent în acest top. Deși suma câștigată de el este mai mult decât impresionantă, este departe de cele 149 de milioane de euro câștigate de Conor McGregor.

Luptătorul de origine irlandeză ocupă prima poziție în acest top.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi (cu 99, respectiv 107 milioane de euro) nu aveau cum să lipsească din topul celor mai bine plătiți sportivi din lume, cei doi fotbaliști ocupând ultimele două trepte ale podiumului.

via Forbes

Comentarii (13)

  • Mda, maneliștii sunt plătiți fără număr. Ia să împartă cu vetelu echipa..
    10 6
  • Costel
    pentru ce mai beneficiaza si de bonusuri?

    bonus pentru interventiile repetate ale lui James Allison la Bottas?!?

    bonus pentru interventiile lui Toto la Masi?!?

    bonus datorat faptului ca are la dispozitie cel mai performant material de concurs in fiecare an?!?

    bonus datorat eliminarii rivalilor de pe circuite prin manevre oribile si care-au ramas nesanctionate corespunzator, urmate de cocotarea nestingherita pe podiumurile de premiere in respectivele grand-prix-uri?!?

    bonus pentru tratament preferential?!?

    da, categoric da, in situatia asta chiar se impune sa incaseze bonus pentru dubla masura a FIA!!!

    D-le Monenciu,
    aceasta stire nu reprezinta un bonus oferit consumatorului umil si onest al Formulei Unu, atat sumele vehiculate cat si posesorul lor confirma doar forma cea mai josnica a calomniei oferita acelora care nu uita sa pretuiasca bunul cel mai de pret al pasiunii lor pentru F1, meritocratia pilotajului!
    12 16
  • @ Costel cine ia oprit pe cei de la Maranello să îi acorde și lui Seb bonusuri ? Probabil nu aveau pentru ce ,slaba performanță nu se premiază.Dămi un exemplu în care Lewis a scos de pe circuit un pilot și nu a fost sancționat.Și încă ceva ai uitat cînd primea Kimi aceleași ordine ca și Botas .
    12 4
  • Mi-as fi dat demisia imediat, afland ca sunt "doar" pe locul 8. Umilinta si mai mult nimic ...
    8 4
  • @costel...oare de ce Bottas cu acelasi material nu reuseste sa fie campion?
    9 1
  • @Costel
    Oare de ce i s-a spus de multe ori lui Bottas sa se lase depasit de Hamilton, dar invers niciodata ?!
    10 1
  • Costel
    D-le Radu,
    nu identific alt motiv decat o cronica coincidenta a timpului...:-))

    D-le Radu,
    mai multe nu vreau sa spun, nu-mi propun ca in viitorul apropiat sa fiu acuzat in cel mai fatis mod de defetism...
    1 5
  • Costel
    Gica, Vettel n-are nicio legatura cu subiectul acestui articol!

    Gica, citeste-mi atent toata interventia, am afirmat: nesanctionat corespunzator, adica direct proportional cu faradelegile comise!
    Gica, incerci sa ma convingi ca-i fair nu doar sa-l elimini din cursa pe Albon, ci sa-i amputezi taman prima victorie thailandezului printr-o manevra care nu face niciun fel de rabat de la abominabil, apoi sa incasezi doar 5!!! secunde penalizare in clasamentul final al gp-ului respectiv, *sanctiune* cu care inchei pe un *onorant* loc 4 in cursa respectiva?!?
    Gica, trezeste-te, asta-i o forma indubitabila de genocid!!!
    Gica, cat sa mai trecem cu vederea dubla masura a FIA, dualitatea forului suprem care a scindat competitorii Marelui Circ, Benz AMG Petronas pe de o parte, celelalte competitoare pe de alta parte?!
    Gica, crede-ma, nu-i faci niciun serviciu vietuitoarei din monopostul44 daca nu reusesti sa-ti domolesti partinirea exacerbata...
    3 6
  • Calmați-vă! Cei care dau banii să-și pună întrebări. Toți cei care apar în articol nu sunt decât „maidanezi”. Studii n-au nici unul, dar au fani .„Sporturile” pe care le practică nu prea sunt sporturi dar dacă asta place „ultrașilor” sponsorii se reped cu banii că audiența e mare. Luptele toate ar trebui interzise(inclusiv cele cu animale) și unii le consideră sporturi. Cei mai apropiați (din punct de vedere intelectual) de animale sunt pasionați de asta. Și sunt mulți că se nasc mai mulți proști(chiar în aceiași familie) și pentru că a dispărut selecția naturală supraviețuiesc toți. Asta e una din „beneficiile” „politici corecte”. Cum spune poetul „Pe pământ avem de toate” restul citiți-l voi dacă vă place.
    6 0
  • @Costel ai dreptate Seb nu are nici o legătură cu subiectul dar spune-mi ce legătură are Fia cu acordarea bonusului de către Benz ,omul totuși e campion mondial că îți place sau nu.Nu sunt un fan înfocat al lui ,dar cred că am dreptulSă la o opinie că dealtfel și tu.Nu știu dacă a fost sancționat suficient că nu sunt specialist cum nu ești nici tu.Dar am observat aproape în fiecare postare a ta că Lewis și Benz sunt oaia neagră .Spune-mi te rog care este dubla măsură a Fia aplicată celor de la Benz .Cine a avut cele mai multe puncte de penalizare pe licență pentru încălcări de regulament?,și atunci unde este dubla măsură.Să știi că îți citesc cu atenție intervențiile de ceva timp ,unele obiective altele mai puțin.
    3 0
  • Costel
    Gica, numai cine nu vrea nu reuseste sa observe partinitoarea clementa de care continua sa se bucure monopostul44....

    Gica, m-am folosit de abordarea in sens profund peiorativ pentru a evidentia cangrena care a pus stapanire pe F1, cangrena de care cei cu sediul la Brackley dar si cei aflati la Paris se fac pe deplin raspunzatori...

    Gica, inteleg goana dupa imagine a fiecarei discipline sportive, inteleg ca lumea se invarte mai abitir in jurul bornelor fiecarui domeniu de activitate, inteleg faptul ca F1 in ansamblul sau n-a putut sa beneficieze in ultimii ani de anvergura marketing-ului oferita de miticul nume M Schumacher din motive arhicunoscute deja, inteleg ca aceasta industrie e *condamnata* sa mearga mai departe....
    ce nu reusesc sa-nteleg, asta numai datorita reperelor morale care-mi guverneaza atat existenta cat si pasiunea pentru F1, este tocmai atat de nociva celeritate de a crea cu orice pret un alt reper al F1, doar ca o borna denaturata considerabil a actualului Mare Circ...
    1 1
  • @Costel este părerea ta,și dă-mi voie să nu fiu de acord cu tine .În rest o zi faină și să avem o cursă bună duminecă.
    2 0
  • Hamilton
    "Dacă ar trebui să reîncep astăzi dintr-o familie de muncitori, mi-ar fi imposibil să fiu aici, pentru că ceilalţi piloți au foarte mulţi bani"- drept pentru care să-și curețe degetul înainte să arate cu el spre alții. Aș fi curios dacă ar fi în stare să mai muncească "la fel de bine" în schimbul unui salariu mai modest precum al altora și cu mai puține ordine de echipă în favoarea sa și nu a coechipierului.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru