Linia de piloţi Toro Rosso, influenţată de locul liber la Red Bull în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.11.2011
Red Bull a confirmat că decizia privind linia de piloţi a Scuderiei Toro Rosso pentru sezonul 2012 este influenţată decisiv de locul liber disponibil la campioana mondială în 2013.

Scuderia Toro Rosso este una dintre puţinele echipe care nu a anunţat încă linia de piloţi cu care va aborda sezonul 2012, iar pe lista candidaţilor se afla Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari, care au concurat şi în 2011, dar şi Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne.

Potrivit consultantului Helmut Marko, decizia va fi luată în cursul lunii decembrie şi va fi influenţată semnificativ de faptul că Red Bull va avea un loc disponibil pentru sezonul 2013 în cazul în care Mark Webber se va retrage din activitate. Cu alte cuvinte, Red Bull încearcă să identifice care dintre cei patru piloţi este suficient de bine pregătit pentru a urca în cockpitul Red Bull alături de Sebastian Vettel în sezonul 2013.

"Este o problemă de lux, dar sunt sigur că vom găsi o soluţie. Vom analiza asta, dar nu pentru anul viitor, ci pentru 2013, aşa că avem timp şi oricare dintre cei patru poate demonstra de ce este în stare. Avem o întâlnire la Salzburg în decembrie şi vom analiza toate posibilităţile", a declarat Marko pentru jurnalistul britanic Adam Cooper.

Totuşi, Marko a sugerat că nu este integral mulţumit de performanţele obţinute de Buemi şi Alguersuari în acest an, afirmând că Toro Rosso are nevoie de un pilot de top.

"Aş spune că amândoi au înregistrat progrese de la jumătatea sezonului, dar Buemi a avut mai multe probleme tehnice din păcate.

Totuşi, nu ne uitam după un pilot bun, ne uităm după un pilot de Formula 1 de top", a mai precizat el.

Via | Adam Cooper

Comentarii (1)

  • poate chiar 2 locuri
    poate vor fi chiar 2 locuri libere la RBR tinand cont de Ferrari si Massa.Vettel chiar a declarat anul trecut ca isi doreste un loc in echipa lui Montezemolo.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru