Lola caută finanţare pentru a concura în Formula 1 din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.09.2011
Constructorul britanic Lola speră să atragă o finanţare de 50 de milioane de euro pentru a concura în Formula 1 începând din sezonul 2014.

Speranţele echipelor de a atrage mai mulţi constructori în Formula 1 prin intermediul noului regulament tehnic care va intra în vigoare începând din sezonul 2014 încep să-şi arate primele roade.

Potrivit unor informaţii din presa franceză, constructorul britanic Lola este atras de introducerea motoarelor V6 de 1.6 litri, însă nu are resurse financiare pentru a demara acest proiect. Tocmai de aceea, britanicii caută finanţare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru a putea dezvolta un monopost în perspectiva debutului în Formula 1.

Lola a mai avut două tentative de a concura în Formula 1 în sezonul 2009, atunci când FIA a intenţionat să lărgească grila de start la 13 echipe. Proiectul britanicilor a fost însă respins de forul mondial atât la prima încercare, cât şi după falimentul celor de la USF1 Team.

Via | TomorrowNewsF1

Taguri: Lola, regulament

Comentarii (1)

  • :)
    Alte sicane ...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru