Lotus a devansat pentru prima oară o echipă tradiţională în Canada

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.06.2010
Lotus a reuşit pentru prima oară să se claseze în faţa unei echipe tradiţionale, cu o etapă înainte de a aniversa 500 de Mari Premii în Formula 1.

Marele Premiu al Canadei a adus cea mai mare performanţă a celor de la Lotus în acest sezon, după ce Heikki Kovalainen a reuşit să se claseze în faţa lui Vitaly Petrov de la Renault.

Este pentru prima oară când echipa malaeziană s-a clasat în faţa unei echipe tradiţionale a Formulei 1, după ce până acum a surclasat celelalte două noi echipe din competiţie.

"Acest weekend a marcat un punct de referinţă pentru noi ca echipa nouă. Aproape că am depăşit în calificări unul dintre monoposturile Renault şi am concurat în cursă cu echipele din mijlocul plutonului. E adevărat că unele dintre ele au fost întârziate, dar concuram împotriva lor. Şi am depăşit cu un tur toate celelalte echipe noi. A fost un mare pas înainte. În loc să încercăm să fim cea mai bună dintre noile echipe, acum încercăm să fim cât mai în spatele echipelor tradiţionale. Şi exact asta am vrut să facem în acest stadiu al sezonului", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus, pentru televiziunea britanică BBC.

Lotus Racing a debutat în Formula 1 în sezonul 2010, însă această marcă a fost fondată de Colin Chapman în 1958, iar Marele Premiu al Europei de peste două săptămâni va marca aniversarea a 500 de Mari Premii în Formula 1.

"Suntem conştienţi de acest lucru.

Clive Chapman (n.r - fiul lui Colin Chapman) şi membri ai familiei Chapman ni se vor alătura pentru cel de-al 500-lea Mare Premiu. Este ceva special pentru noi şi cred că este corect să recunoaştem aceasta moştenire şi sperăm că oamenii să se bucure din nou să vadă Lotus în curse", a mai precizat Gascoyne.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • As fi stat in banca mea decat sa spun asa mare reusita .Este foarte slaba masina mai au mult depus la punct masina.
    4 3
  • Corneliu
    Petrov
    Da, dupa ce Petrov a avut probleme la start si a facut doua drive-through; intr-adevar, e o mare reusita sa fii cu un pic inaintea lui.
    0 1
  • adevarul e...
    adevarul e ca sunt cei mai buni dintre echipele nou intrate. Au progresat constant si s-au apropiat de echipele slabe dar cu mai multa experienta in F1. Nimeni nu ar fi zis acum doi ani de Force India ca va reusi sa termine in puncte ba chiar sa se califice asa de sus in conditiile in care toata lumea ruleaza cu carburantul la limita inferioara.
    Eu am incredere in Lotus si cred ca la anul chiar se vor bate cu echipele vechi din spatele clasamentului.
    2 0
  • Nu au o masina buna si mai au de pus la punct multe lucruri ! Daca asi fii in locul lor nu mi-as scoate capul din carapace!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru