Lotus a învins în premieră o echipă tradiţională

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.04.2011
Lotus a devenit prima dintre noile echipe ale Formulei 1 care a devansat într-o luptă reală pe circuit cel puţin una dintre echipele tradiţionale.

Heikki Kovalainen a terminat pe locul 16 Marele Premiu al Chinei şi a oferit echipei Lotus una dintre cele mai mari performanţe din scurta sa istorie. Chiar dacă echipa malaeziană a obţinut anul trecut şi un loc 12, este pentru prima oară când Lotus reuşeşte să învingă pe circuit cel puţin una dintre echipele cu tradiţie în Formula 1.

Kovalainen a reuşit să încheie cursa în faţa lui Pastor Maldonado de la Williams, una dintre echipele cu cea mai bună reputaţie în competiţie, şi Sergio Perez de la Sauber, care a primit doua penalizări de tip drive-through pe parcursul cursei. În plus, finlandezul a terminat în faţa a şapte monoposturi în cursa care a marcat cel mai mare număr de piloţi care trec linia de sosire, şi anume 23.

"Nu este cel mai bun loc pe care l-am avut, dar am bătut două echipe din plutonul de mijloc într-o luptă directă, aşa că sunt foarte fericit de performanţă mea şi a întregii echipe. Ştiam că ne vom chinui în climatul mai rece de sâmbătă, dar duminică temperaturile au crescut şi ne aşteptam să fim capabili să facem o astfel de cursă care ar face dreptate pentru forma maşinii", a declarat Kovalainen.

La rândul său, şeful Mike Gascoyne a evidenţiat că Lotus a încheiat cursa la un singur tur în spatele învingătorului Lewis Hamilton.

"Este foarte satisfăcător că am învins pe pistă două echipe din plutonul de mijloc pe baza formei şi a strategiei şi că am fost capabili să arătăm că am micşorat diferenţa faţă de echipele tradiţionale.

Având în vedere degradarea pneurilor, am fost capabili să menţinem strategia cu două opriri, întrucât acesta a fost întotdeauna planul nostru, iar asta ne-a permis să depăşim doi piloţi, oferindu-ne cea mai bună cursa în F1. În plus, am fost depăşiţi cu un singur tur, chiar spre finalul cursei, aşa că sunt mândru de întreaga echipă", a precizat britanicul.

Via | Lotus

Taguri: Kovalainen, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru