Lotus a primit acceptul echipelor pentru schimbarea numelui

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.09.2011
Team Lotus a primit acceptul echipelor rivale pentru a-şi putea schimba numele în Caterham începând din sezonul 2012, potrivit unor informaţii neoficiale.

Planurile lui Tony Fernandes de a schimba numele echipei Team Lotus în Team Caterham au început să prindă contur, astfel încât Formula 1 va evita în mod aproape cert repetarea situaţiei din acest sezon, când pe grila de start au existat două echipe cu numele oficial Lotus.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, Formula One Teams' Association şi-a dat acordul pentru ca Team Lotus să-şi poată schimba numele în perspectiva sezonului viitor, astfel că Fernandes are cale liberă pentru a solicita în mod oficial acest lucru.

Conform regulamentului, o echipă are nevoie de acordul a 18 dintre cei 26 de mebri ai Comisiei F1 să-şi poată schimba numele, iar 12 locuri sunt ocupate de echipele din Formula 1.

Fernandes mai are nevoie de voturi din partea celorlalţi membri, şi anume preşedintele FIA Jean Todt, deţinătorul drepturilor comerciale Bernie Ecclestone şi reprezentaţii circuitelor, constructorilor şi sponsorilor din Formula 1.

Şansele ca Lotus să primească acest drept sunt foarte ridicate, ca urmare a faptului că acest lucru ar conduce la evitarea confuziilor din prezent cu privire la existenţa a două echipe Lotus pe grila de start.

Presa anticipează că un acord final privind schimbarea numelui va fi semnat în următoarele săptămâni, astfel încât Caterham să figureze pe lista echipelor participante în sezonul 2012, care va fi publicată la sfârşitul lunii noiembrie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru