Lotus a refuzat un parteneriat tehnic cu McLaren în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.08.2011
Tony Fernandes a dezvăluit că Lotus a refuzat încheierea unui parteneriat tehnic cu McLaren în 2010, preferând să aleagă o înţelegere cu Red Bull.

Team Lotus utilizează începând din acest sezon cutia de viteze şi sistemul hidraulic dezvoltat de Red Bull Technology pentru actuala campioana mondială, pe baza unui parteneriat semnat la finalul anului trecut.

Echipa malaeziană a dezvăluit însă că a semnat parteneriatul cu Red Bull după ce în prealabil a refuzat o ofertă din partea celor de la McLaren.

Potrivit patronului Tony Fernandes, decizia de a alege Red Bull în detrimentul McLaren nu a avut legătura cu performanţele celor două echipe, ci cu faptul că austriecii utilizează motoare Renault, la fel ca şi Lotus. "Pachetul Mclaren ne-a fost oferit de mai multe ori anul trecut. Totuşi, noi am preferat Red Bull pentru că ambele echipe au motoare Renault", a explicat omul de afaceri pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Începând din sezonul 2012, Lotus va utiliza şi sistemul KERS dezvoltat de Red Bull, o versiune modificată a tehnologiei standard oferite de Renault. După refuzul celor de la Lotus, McLaren a ales să încheie un parteneriat similar cu Virgin Racing, care va intra în vigoare în 2012 şi prin care britanicii vor avea acces la tunelul de vânt şi simulator de la Woking.

McLaren deţine în prezent şi un parteneriat tehnic cu Force India pentru trenul spate al monopostului.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Secretul major de la RedBull e in aerodinamica si nu in pur mecanica.
    Lotus nu va beneficia de arodinamica RB deci nu va avea un avantaj venit din cauza succesului cu RB.
    Sper ca Virgin sa aiba rezultate si sa se lupte cu Lotus anul viitor sau peste doi ani.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru