Lotus acuză echipele de top că nu vor să reducă nivelul costurilor

de Daniel Popescu
Vineri, 09.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus susţine că Red Bull, Ferrari şi Mercedes se opun reducerii costurilor în Formula 1, însă este optimist că FIA va rezolva această problemă.

Esential 3 este numarul echipelor care refuza reducerea costurilor: Red Bull, Ferrari si Mercedes
Lotus continuă să-şi exprime nemulţumirea cu privire la nivelul costurilor din Formula 1, în condiţiile în care presa internaţională a relatat în ultimele săptămâni despre problemele financiare înregistrate de echipă.

Eric Boullier, şeful Lotus, susţine că Red Bull, Ferrari şi Mercedes se opun în continuare reducerii costurilor, întrucât proprietarii lor îşi permit să aibă un buget semnificativ pentru aceasta competiţie.

"Problema este ca unele echipe, precum Red Bull, Ferrari şi Mercedes, încă îşi pot permite să cheltuiască foarte mult pe monoposturi, pe când noi nu ne permitem. Pentru ca echipele să rămână competitive, trebuie să avem un buget minim pentru resurse, dar această limită depăşeşte veniturile noastre, aşa că restul trebuie acoperit de acţionari."

Nu cred că este corect dacă numai trei echipe îşi pot permite să fie în Formula 1.

Eric Boullier
Sef Red Bull
"80% dintre echipe sunt în favoarea reducerii costurilor, dar 20% nu sunt de acord.
Nu cred că este corect dacă numai trei echipe îşi pot permite să fie în Formula 1, aşa că ar trebui să găsim o cale pentru a reduce costurile"
, a precizat francezul pentru publicaţia britanică Autosport.

Boullier este încrezător că în cele din urmă FIA va reuşi să impună o reducere de costuri prin intermediul regulamentului, în urma discuţiilor purtate recent cu oficialii forului mondial.

"Sunt bucuros că unele discuţii au mers mai departe. Am vorbit cu FIA că vrem reducerea costurilor şi vrem ca acest lucru să se producă prin regulament", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Astfel neaga ei problemele financiare?
    7 2
  • Mai baieti, formula1 dintotdeauna a fost templul magnatilor lumii ce construiesc aceste minunatii investind averi colosale, daca ei nu pot tine pasul cu dezvoltarea asta nu inseamna ca ceilalti trebuie sa fie stagnati la nivelul lotus. Cine se gandea vreodata ca redbull va ingenunchia ferrari, mclaren, williams... nimeni, de-asta exista formula1, ca cei bogati prin orice mijloace sa fie primii, rivalitatile au fost dintotdeauna inimaginabile si totul pentru ca in final o masinuta sa treaca prima linia de sosire.
    16 4
  • Mr Boullier ar trebui sa-si gaseasca alta echipa si sa lase Lotus in maine mai descurcarete
    4 2
  • intradevar f1 trebuie sa fie varful tehnologiei
    nu inteleg de ce nu ii lasa pe fiecare sa isi faca monopostul cum vreu dar sa se stabileasca un buget fix.
    4 2
  • Daca ar fi vorba numai de bani... ar veni imediat arabii si ar investi vreo 2 miliarde si sezon de sezon ar cuceri ambele titluri. Dar dupa cum vedeti, chiar si Red Bull a avut nevoie de cativa ani pentru a ajunge in top, indiferent de puterea financiara a energizantelor.

    Iar problema in F1 nu se pune numai "cati bani investesti", ci si cat profit obtii. E o afacere, pana la urma, nu un hobby al miliardarilor. Echipele se sustin singure din sponsorizari, bani de la televiziuni, premii, trofee etc. Apoi mi se pare absolut normal sa existe un fair-play financiar si acesta sa fie respectat cu strictete. Daca investesti cei mai multi bani, nu inseamna ca pilotul tau e cel mai bun de pe circuit. Cu cea mai rapida masina si Bianchi poate fi campion mondial. Formula 1 fiind un sport, mai conteaza si alte lucruri, nu doar banii.
    7 1
  • De acord cu tine ferr. Dar eu as mai adauga ca daca FIA nu face ceva in privinta reducerii bugetelor echipe de traditie precum Mclaren sau Wiliams risca sa dispara din F1.Si multa lume va fi nemultumita atunciAare si Boullier partea lui de dreptate.Cu bugete egaleLlotus si Kimi erau probabil campioni in fata RBR si Ferrari si anul trecut si anul asta.Pe criza asta e foarte greu sa gasesti investitori dornici sa bage bani intr-o echipa deFf1.Ex :uitati-va ca acel concernIinfinity Racing amana sa semneze intelegerea cu Lotus probabil stiind de plecarea lui Kimi de la echipa.Au si ei nevoie de anumite garantii [piloti buni,ingineri,etc]
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru