Lotus, acuzată că nu are voie să folosească acest nume în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Constructorul malaezian Proton susţine că echipa Lotus este obligată să renunţe la acest nume începând din sezonul 2011.

Lotus Racing a anunţat săptămâna trecută prin vocea şefului Tony Fernandes că îşi va schimba numele în Team Lotus începând în sezonul 2011 al Formulei 1, după ce a achiziţionat drepturile comerciale şi moştenirea legendarei echipe de Formula 1 fondată de Colin Chapman.

Lucrurile au luat însă o întorsătură neaşteptată luni, când constructorul malaezian Proton a emis un comunicat de presă în care susţine că este singura deţinătoare a numelui Lotus, atât în industria auto, cât şi în Formula 1. Anunţul este cu atât mai surprinzător cu cât Proton este implicată financiar la echipa Lotus Racing, pe lângă faptul că a cumpărat toate acţiunile constructorului Lotus din Marea Britanie în 2003.

Practic, prin acest anunţ, Proton susţine că este în conflict deschis cu şeful Tony Fernandes, cel care a utilizat numele Lotus Racing în 2010 sub licenţă din partea malaezienilor.

"Anul trecut, Tony Fernandes şi 1 Malaysia Racing Team (n.r. - unul dintre coproprietarii Lotus Racing) au recunoscut acest nume prin obţinerea unei licenţe de la (n.r - constructorul britanic) Group Lotus pentru a utiliza brandul Lotus pentru echipa Lotus Racing în actualul sezon al Formulei 1.

Cu acordul Proton, Group Lotus a terminat licenţierea echipei 1 Malaysia Racing Team de a utiliza brandul Lotus Racing în sezonul 2011 al Formulei 1 ca rezultat al încălcărilor flagrante şi repetate ale licenţei, care au deteriorat brandul Lotus."

"Drept consecinţă, nici 1 Malaysia Racing Team, nici altă companie asociată lui Fernandes nu are autorizaţia Group Lotus de a utiliza brandul Lotus în sezonul 2011. Acest lucru include brandul Team Lotus. Group Lotus înţelege că Fernandes [...] a cumpărat drepturile de a utiliza numele Team Lotus de la David Hunt (n.r - fratele fostului pilot de Formula 1 Jeams Hunt). Group Lotus consideră că aceste drepturi nu au niciun fundament legal, un lucru pe care Fernandes l-a cunoscut în momentul în care le-a achiziţionat", se precizează într-un amplu comunicat de presă emis de Proton.

Compania malaeziană a avertizat că îşi va apăra în instanţă drepturile de proprietate intelectuală în cazul în care Team Lotus va fi numele cu care echipa lui Fernandes va concura anul viitor în Formula 1.

Via | Proton

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru