Lotus anticipează că sistemul DRS nu va fi eficient în Singapore

de Daniel Popescu
Joi, 19.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus consideră că introducerea unei a doua zone DRS pe circuitul de la Singapore nu va avea un impact semnificativ asupra şanselor de depăşire.

Esential 2 zone DRS va avea circuitul din Singapore in acest sezon
Circuitul Marina Bay din Singapore este unul dintre cele mai lente din calendarul competiţional şi, prin prisma configuraţiei sale stradale, oferă puţine oportunităţi de depăşire.

Pentru ediţia din acest an, FIA a decis să stabilească o zonă DRS suplimentară situată pe linia de start-sosire, în completarea celei introduse anul trecut între virajele cinci şi şapte.

Totuşi, Alan Permane, directorul operaţiunilor de cursa al celor de la Lotus, considera că sistemul DRS nu va influenţa prea mult depăşirile nici măcar prin utilizarea a două zone pentru activarea tehnologiei.

"Zona DRS adiţională din lungul liniei de la boxe este foarte scurtă, aşa că nu ne aşteptam să avem prea multe oportunităţi de depăşire. Ar putea ajuta un pilot să se apropie de monopostul din faţă în prima succesiune de viraje, dar până şi secţiunea originală DRS dintre virajele cinci şi şapte este un loc dificil pentru a face o depăşire, aşa că este puţin probabil să aibă o influenţă majoră", a precizat el.

Via F1Fanatic

Comentarii (2)

  • Ar fi interesant sa stim si ce lungime au zonele DRS, ne-ar ajuta sa ne facem o ideea despre eficienta sistemului.
    3 0
  • Mercedes apoi RBr au cel mai bun pachet pentru Singapore. Daca ploua poate apar surprize.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru