Lotus anticipează progrese în a doua jumătate a sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier consideră că Lotus are potenţialul de a obţine mai multe puncte în a doua jumătate a sezonului pe baza încrederii de care se bucură în echipă Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Esential 159 de puncte a castigat Lotus in sezonul 2012
După transformarea din Renault în Lotus, echipa de la Enstone a obţinut şase podiumuri în primele 10 curse ale sezonului şi ocupă locul patru în clasamentul constructorilor, la un singur punct în spatele rivalilor de la McLaren. În plus, Kimi Raikkonen este de asemenea poziţionat pe locul patru în clasamentul general, o performanţă pe care însuşi pilotul finlandez a caracterizat-o drept peste aşteptări.

Cu toate acestea, şeful Eric Boullier crede că există încă loc pentru progres şi anticipează că unitatea echipei va permite celor de la Lotus să obţină mai multe puncte în a doua parte a campionatului.

"Din anumite puncte de vedere suntem o echipă nouă. Este un nou Enstone, în care muncim cu ambii piloţi. Pachetul nostru complet, care include monopostul şi piloţii, devine din ce în ce mai bun. Nu văd niciun motiv pentru care în a doua jumătate a sezonului nu putem câştiga mai multe puncte decât am făcut în prima jumătate.

Aşa ar trebui să se întâmple", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

Totuşi, Boullier a evidenţiat că Lotus continuă să aibă unele probleme în calificări, întrucât nu reuşeşte să ocupe poziţiile superioare ale grilei de start, element care limitează progresele piloţilor în timpul curselor.

"Nu este frustrant, aşa sunt cursele. Dar dacă facem totul aşa cum trebuie în calificări şi ne poziţionăm în primii cinci, ştim că avem potenţialul de a câştiga. Acesta este obiectivul acum. În Germania, monopostul nostru a avut ritmul necesar pentru a lupta cu Ferrari, McLaren şi Red Bull. Totul depinde de o calificare mai bună pe grilă", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru