Lotus ar putea "fura" sponsorul principal al McLaren pentru 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Negocierile celor de la McLaren de a semna un contract principal de sponsorizare cu grupul japonez Rakuten pentru sezonul 2014 au eşuat, în condiţiile în care pe fir s-au infiltrat rivalii de la Lotus.

McLaren concurează în acest debut de sezon fără un sponsor principal după retragerea celor de la Vodafone, însă echipa a afirmat insistent că negociază semnarea unui parteneriat.

Potrivit publicaţiei italiene BlogF1, negocierile dintre cele două părţi au eşuat, în special după intrarea în joc a rivalilor de la Lotus. Sursa citată nu a oferit date despre sumele solicitate, însă cel mai probabil Lotus a cerut mai puţin bani pentru un contract similar.

Rakuten este un grup japonez cu sediul la Tokio care deţine site-urile de internet buy.com şi play.com.

Nu vor mai exista dolari pentru sporturile cu motor. Sportul venezuelean are alte priorităţi.

Antonio Alvarez
Ministrul Sportului din Venezuela
În prezent, cea mai mare parte a bugetului Lotus provine de la Pastor Maldonado, care aduce circa 35 de milioane de euro anual prin intermediul companiei petroliere de stat PDVSA. Totuşi, acest contract de sponsorizare a devenit incert după ce Antonio Alvarez, noul ministru al sportului din Venezuela, a anunţat întreruperea finanţărilor programelor din sporturile cu motor.

"Mă voi alege cu mulţi inamici, dar nu vor mai exista dolari pentru sporturile cu motor.

Sportul venezuelean are alte priorităţi şi ar fi nedrept să folosim resursele statului pentru discipline care nu corespund cu dezvoltarea ţării", a declarat el.

Via GMM, F1Zone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru