Lotus: "Avem dreptul de a folosi acest nume şi în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.09.2010
Lotus Racing insistă că poate utiliza numele Team Lotus în sezonul 2011 al Formulei 1, deşi constructorul malaezian Proton a negat luni acest lucru.

Constructorul malaezian Proton a prezentat luni seară un comunicat de presă în care afirmă că deţine toate drepturile legale pentru marca Lotus, la numai câteva zile după ce echipa condusă de Tony Fernandes anunţase că îşi va schimba numele în Team Lotus începând de anul viitor.

La interval de numai câteva ore a sosit şi replica celor de la Lotus Racing, care susţin că au cumpărat drepturile de a utiliza numele Team Lotus în 2011 de la David Hunt, fratele fostului pilot de Formula 1 James Hunt.

"Întrucât Tune Group (n.r - una dintre companiile lui Fernandes) a cumpărat acum Team Lotus Ventures (n.r - compania deţinută de David Hunt), putem utiliza numele Team Lotus pentru 2011. Suntem încântaţi că ne putem îndrepta spre 2011 cu încredere totală în ceea ce deţinem."

"Totuşi, având în vedere că acest lucru este contestat de Group Lotus, credem că acum este momentul să clarificăm această problemă. Prin urmare, am emis procedurile la Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie pentru o declaraţie conform căreia Team Lotus Ventures are dreptul de a utiliza numele Team Lotus şi tot ceea ce este asociat cu acest brand în Formula 1", a declarat Riad Asmat, CEO-ul Lotus Racing, în cadrul unui comunicat de presă.

Acesta a explicat că Lotus Racing a utilizat brandul Lotus în acest sezon de Formula 1 pe baza unei licenţe de un an primite din partea companiei britanice Group Lotus, deţinută în totalitate de constructorul Proton.

Licenţa nu a fost prelungită pentru 2011 şi, prin urmare, Lotus Racing a achiziţionat drepturile de utilizare prentru brandul Lotus deţinute de David Hunt. Proton susţine însă că acest lucru nu îi permite echipei Lotus să mai folosească acest nume anul viitor, întrucât drepturile cumpărate de la Hunt nu au nicio valoare legală.

Întrucât ambele părţi insistă că dreptatea se afla de partea lor, apariţia unui proces în justiţie care să clarifice cine deţine brandul Lotus pentru Formula 1 este inevitabilă.

Via | Lotus Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru