Oficial: Lotus anunţă lansarea unui crossover

de Bogdan Mirică
Miercuri, 29.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus se alătură valului de oferte pentru clienţii de SUV-uri. Constructorul britanic promite propriul crossover până în 2019.

În ultimii ani, Lotus a încercat constant să gândească un proiect viabil pentru extinderea gamei. După o serie de achiziţii de personal de la nume grele din industrie (Ferrari sau McLaren) şi mai multe concepte care nu s-au materializat, Lotus a decis să mai domolească avântul celor care se vedeau deja rivali pentru supercarurile italiene.

Constructorul britanic a decis să demareze un proiect realist, care va avea în prim plan un crossover, menit să exploateze explozia cererii din acest segment. Jean Marc Gales, preşedintele Lotus, a confirmat intenţiile Lotus de a da naştere unui SUV într-un interviu acordat publicaţiei Autocar.

Gales a descris viitorul crossover ca ”un produs Lotus pur şi primul SUV din lume cu o masă totală extrem de redusă.”

Esential 2019 este anul în care va debuta SUV-ul Lotus.
200 de kilograme va fi diferenţa dintre actualul Porsche Macan şi viitorul SUV Lotus.
Deşi nu există foarte multe detalii despre modelul 4x4, pentru a putea oferi o greutate extrem de mică Lotus va folosi un şasiu nou şi o caroserie cu panouri din aluminiu.
Motorul va fi şi el unul de cilindree mică şi va fi furnizat de Toyota. În ceea ce priveşte dimensiunile, crossover-ul Lotus va fi similar cu Porsche Macan, dar va cântări cu 200 de kilograme mai puţin decât acesta.

Producţia va fi asigurată de o uzină din China, pentru că Proton, compania care deţine Lotus, tocmai a semnat crearea unui joint-venture cu Goldstar Heavy Industrial. Pregătirile pentru producţie se vor finaliza în maxim trei ani, urmând ca asamblarea SUV-ului să înceapă în 2019.

via autocar

Comentarii (2)

  • ei na !
    Nu mai cred nimic cand vine vorba de Lotus ! Vorbe in vant ! Vrajeli ca sa-si spele anumite specimene BANI ! Rusine ! Astia nu sunt pasionati auto, sunt niste sacali !

    Cum a ramas domnilor cu modelele de acum 5 ani pe care le prezentati cu atata tam-tam ??? Lotus Esprit, Elise, Eterne, Elan si Elite!
    9 0
  • Oare va fi mai usor decat Dacia Duster? Se lauda ca vor sa aiba 200kg sub crossoverele actuale (care au 1.6 tone in medie) deci undeva la 1.4 hai 1.3 tone Duster are 1.2 tone in versiunea benzina 4x4. Beat that Lotus.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru