Vremuri mai bune pentru Lotus: marca britanică a fost preluată de chinezii de la Geely, actualii patroni Volvo

de Bogdan Mirică
Miercuri, 24.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a anunțat oficial preluarea a 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus. Semnarea tranzacției se va face în iulie.

În 2010, Geely cumpăra Volvo și dădea naștere unui val de critici. Fanii brandului se temeau că investitorii chinezi vor pune pe butuci brandul suedez care se străduia să supraviețuiască. La șapte ani de atunci, Volvo are o gamă întinerită, vânzările sale sunt la un nivel record, iar planurile de viitor sunt cât se poate de roz.

În acest context, preluarea Lotus de către același conglomerat chinez nu poate fi decât o veste bună. Geely a anunțat că a achiziționat 51% din acțiunile Lotus de la Proton, compania care deținea până în prezent marca britanică.

Esential 51 de procente a preluat Geely din acțiunile Lotus.
De altfel, Geely va prelua 49.9% și din acțiunile Proton. Tranzacția se va semna în luna iulie și de atunci înainte Lotus va putea avea acces la o infuzie de capital menită să relanseze brandul sportiv, care s-a străduit din greu să întinerească gama sa actuală.

Geely a promis că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri.

Dacă ne aducem aminte, în urmă cu șapte ani, Lotus pregătea o ofensivă puternică, lansând cinci concepte în același timp în segmentul în care activează acum Lamborghini și Ferrari. Cele cinci concepte care ar fi trebuit să se materializeze în supercaruri. Situația financiară instabilă i-a făcut însă pe britanici să abandoneze planurile.

Comentarii (4)

  • Arogantul
    Geely a facut miscarea asta ca sa le dea platforma CME de la volvo, si vor dezvolta supercaruri electrice si / sau hibride, concurenta pt tesla.
    8 0
  • Interesant. Toți vor să își măsoare puterile cu Tesla.
    2 3
  • Arogantul
    LR
    o sa pateasca si tesla ce a patit apple
    or sa fie intrecuti de altii care ofera produse din ce in ce mai bune, pana or sa ajunga sa fie chiar mai bune, dar la un pret net inferior.
    4 0
  • Poate vor sa-si masoare puterile cu Renault si Nissan. Ca ei au fost printre primii constructori de talie mondiala care au oferit asa ceva in serie mare.
    Iar despre chestia cum ca Tesla va ajunge ca Apple... adevarul e ca de-asta Apple e aproape de faliment. Ca vine concurenta cu ceva mai bun. Se spune asa de ani de zile. Si uite ca ziua aia nu mai vine odata...
    Sa ajuga Tesla precum Apple. Doamne ajuta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru