Familia Chapman sprijină constructorul Lotus în F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.12.2010
Familia lui Colin Chapman şi-a exprimat acordul pentru revenirea constructorului Lotus în F1 şi susţine că Team Lotus nu ar trebui să utilizeze acest nume.

În sezonul recent încheiat, familia lui Colin Chapman, fondatorul legendarei echipe Team Lotus, a susţinut direct echipa Lotus Racing, care a concurat în F1 pe baza unei licenţe primite de la Proton.

Cu toate acestea, decizia constructorul Lotus de a reveni în Formula 1 prin achiziţionarea unor acţiuni la Renault F1 Team a determinat familia Chapman să se reorienteze spre acesta din urmă, manifestându-şi suportul pentru acţiunile demarate de constructorul britanic Lotus.

"Familia Chapman este impresionată de lucrurile care se întâmplă în grupul Lotus şi îi este recunoscătoare celor de la Proton pentru investiţia realizată pentru a asigura un viitor puternic forţei de muncă de la fabrică din Hethel. În 2010, familia Chapman şi Classic Team Lotus (n.r - compania deţinută de familia Chapman) a fost încântat să sprijine grupul Lotus [...] inclusiv utilizarea numelui Lotus în Formula 1."

"Familia Chapman a fost impresionată de performanţele Lotus Racing că echipa nouă şi a apreciat respectul acesteia pentru Team Lotus.

Totuşi, licenţa de a utiliza numele Lotus s-a încheiat şi lucrurile s-au schimbat. Familia Chapman va continua să sprijine grupul Lotus", se precizează într-un comunicat de presă publicat de familia Chapman sub semnătură lui Clive Chapman (foto), fiul Colin Chapman.

Pe de altă parte, familia Chapman şi-a exprimat regretul că echipa lui Tony Fernades se va numi Team Lotus în sezonul 2011, considerând că acest nume nu ar trebui să existe în Formula 1.

"Pe parcursul anului 2010, familia Chapman le-a spus clar celor implicaţi că ar prefera ca numele Team Lotus să nu fie utilizat în Formula 1", arata comunicatul de presă.

Team Lotus este numele cu care a concurat în Formula 1 legendara echipa fondată de Colin Chapman, care a cucerit 7 titluri mondiale la constructori şi 6 trofee similare pentru piloţi.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Schumy fan 4 ever
    ce dragut... mai intai vand numele LOTUS TEAM apoi arunca cu noroi in el
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru