Vineri se anunţă verdictul în procesul Lotus vs. Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.05.2011
Justiţia va anunţa vineri după ora 16:00 verdictul final în procesul Lotus vs. Lotus pe tema dreptului de utilizare a acestui nume în Formula 1.

Constructorul britanic Lotus şi Team Lotus, una dintre noile echipe din Formula 1, se luptă de câteva luni în justiţie pentru a justifica drepturile de a utiliza numele Lotus în competiţie.

Un verdict final va fi dat vineri la Londra la ora 16:00, ora României, însă până în acest moment nu există informaţii privind potenţialul câştigător. De asemenea, se anticipează că justiţia va clarifica modul în care constructorul Lotus a încheiat prematur licenţa pe cinci ani acordată lui Tony Fernandes, şeful Team Lotus, pentru utilizarea numelui Lotus în Formula 1.

În mod oficial, în Formula 1 există în prezent două echipe cu numele Lotus: Lotus Renault GP, acolo unde constructorul auto britanic este sponsor al echipei Renault, şi Team Lotus, echipa fondată de omul de afaceri malaezian Tony Fernades şi care a debut în competiţie în 2010.

Chiar dacă justiţia va decide că una dintre cele două echipe nu mai poate utiliza numele Lotus, este aproape imposibil ca această să-şi poată schimba numele în timpul sezonului, întrucât acest lucru este interzis de regulamentul FIA şi Acordul Concorde.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru