Obiectivul Lotus pentru 2011: clasarea regulată în puncte

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.01.2011
Team Lotus îşi propune să câştige puncte cu regularitate în sezonul 2011 şi să lupte de la egal la egal cu Renault până la sfârşitul anului.

După un sezon de debut în care s-a evidenţiat ca cea mai bună dintre noile echipe din Formula 1, Team Lotus are ambiţii mult mai mari pentru acest an.

Echipa speră să fructifice investiţiile realizate în 2010 prin clasarea regulată în puncte, potrivit declaraţiilor CEO-ul Riad Asmat. "În acest an, acţionarii stau la gâtul nostru şi ne spun că a venit vremea punctelor. Ştim unde vrem să fim, şi anume să concurăm cu Toro Rosso şi Sauber", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Declaraţiile sale sunt întărite de directorul tehnic Mike Gascoyne, care a ridicat şi mai mult miza afirmând că vrea ca Lotus să lupte de la egal la egal cu rivalii de la Renault până la sfârşitul sezonului.

"Monopostul din acest an are un design contemporan şi va concura cu adevărat în plutonul de mijloc. Este un monopost modern de F1. Sunt foarte încrezător că este un pas înainte şi începutul unui proces care să ducă Team Lotus înapoi în fruntea grilei.

Trebuie să ajungem în plutonul de mijloc şi să luptăm cu Toro Rosso, Sauber, Force India şi chiar Williams. Sunt foarte încrezător în programul nostru de dezvoltare din punct de vedere ingineresc. Obiectivele noastre se reflectă în asta şi este şi ceva personal. Cu siguranţă, până la sfârşitul anului vrem să învingem echipe precum Renault şi cred că putem face asta", a declarat britanicul.

Diferenţa dintre monoposturile Lotus şi Renault era în medie de 2.2 secunde pe tur în favoarea celor de la Enstone la ultima cursă a sezonului precedent, desfăşurata pe circuitul din Abu Dhabi.

Via | BBC Sport

Comentarii (1)

  • bogdan_lupu24
    lotus
    asa sa faca ca le-ar trebui puncte
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru