Procesul Lotus vs. Lotus va începe în 21 martie

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.01.2011
Procesul dintre Team Lotus şi constructorul Lotus va începe în 21 martie şi se va termina mult mai devreme decât se credea iniţial.

Prima confruntare la tribunal dintre Team Lotus şi constructorul auto Lotus a avut loc luni la Londra. Constructorul auto a încercat să obţină un verdict preliminar privind legalitatea echipei Team Lotus de a utiliza acest nume, însă cazul a fost respins de judecător.

În schimb, acesta a stabilit că procesul dintre cele două părţi să înceapă în 21 martie şi să fie încheiat într-un interval de maxim 10 zile, deşi iniţial se anticipa că scandalul va afecta cea mai mare parte a sezonului 2011. Procesul va avea două părţi principale, întrucât constructorul auto Lotus susţine că Team Lotus nu avea dreptul să încheie unilateral contractul de licenţă semnat cu Proton pentru utilizarea numelui Lotus Racing în sezonul 2010 şi, pe de altă parte,  susţine că echipa condusă de Tony Fernandes nu are dreptul să utilizeze numele Lotus în Formula 1.

Stabilirea procesului pentru 21 martie este văzută ca o victorie de către oficialii echipei Team Lotus, care sunt mulţumiţi că scandalul se va încheia mai devreme decât se anticipa iniţial.

"Team Lotus este încântată că a avut succes la judecata preliminară de astăzi şi că judecătorul a aruncat aplicaţia Grupului Lotus înainte de a asculta argumentele celor două părţi.

Chiar dacă decizia nu a fost niciodată în dubiu, înseamnă că începem sezonul 2011 sub numele Team Lotus. De asemenea, judecătorul a simţit că este în interesul tuturor să devanseze data procesului complet, care este fixată acum pentru 21 martie, în loc să fim nevoiţi să aşteptăm până în toamnă sau chiar mai târziu. Rămânem încrezători că vom avea succes la proces şi acum ne putem concentra pe provocările dinaintea sezonului 2011 al Formulei 1", au scris oficialii Team Lotus într-un comunicat de presă.

Oficialii constructorului Lotus sau ai echipei Renault nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Via | Team Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru