Lotus: "Avem nevoie de experienţă şi timp pentru a avea succes în F1"

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier admite că Lotus are nevoie de mai multă experienţă şi de timp pentru a câştiga curse cu regularitate, însă speră ca victoria de la Abu Dhabi să aducă mai mulţi sponsori echipei.

Kimi Raikkonen a obţinut duminică prima victorie pentru Lotus în acest an, spre finalul unui sezon în care echipa de la Enstone a arătat progrese semnificative comprativ cu parcursul din ultimii ani.

Şeful Eric Boullier speră ca victoria finalandezului să atragă sponsorii de partea echipei, însă admite că britanicii au nevoie de timp şi experienţă pentru a putea lupta cu regularitate pentru victorii în Formula 1.

"Ai nevoie de multe lucruri oentru a fi o echipă de top. Am demonstrat că suntem serioşi şi că putem furniza rezultate, iar asta ar trebui să ne ajute în discuţiile cu partenerii comerciali. Dar pentru a construi o echipă care să câştige regulat avem nevoie de mai multă experienţă şi de timp, pentru că într-un fel această echipă este nouă şi are doi piloţi noi."

Urmareste Automarket
"Am învăţat împreună în acest an şi am avut momente bune şi momente proaste.
Dar putem vedea că Raikkonen este acum aici pentru calificări şi cursă, iar pentru Romain Grosjean vom vedea. Suntem pe o pantă ascedentă în acest an şi acum există un sentiment de încredere şi motivaţie în ceea ce suntem capabili să facem"
, a declarat francezul.

Lotus concurează cu acest nume din 2012 cu licenţă britanică după ce până anul trecut a fost cunoscută drept Renault, însă constructorul Lotus nu mai este implicat la echipă nici măcar în calitate de sponsor. Echipa de la Enstone este deţinută de fondul de investiţii Genii Capital din Luxemburg aflat în proprietatea omului de afaceri Gerard Lopez.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru