Lotus confirmă trecerea la motoare Mercedes şi schimbarea furnizorului de carburant

de Daniel Popescu
Vineri, 10.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a confirmat oficial că va renunţa la motoarele Renault în favoarea unităţilor Mercedes începând din sezonul 2015. Echipa va utiliza carburant Petronas în locul celui furnizat până acum de Total.

Esential 2001 este sezonul din care echipa de la Enstone a folosit in permanenta motoare Renault
4 este numarul echipelor pentru care Mercedes va furniza motoare in 2015: echoipa de uzina cu acelasi nume, Williams, Force India si Lotus
3 este numarul clientilor cu care va ramane Renault in 2015: Red Bull Racing, Toro Rosso si Caterham
Lotus a confirmat în mod oficial că va schimba furnizorul de motoare începând din sezonul 2015 al Formulei 1, la mai bine de trei luni de la apariţia primelor informaţii cu privire la renunţarea la parteneriatul cu Renault.

Echipa britanică a semnat cu constructorul german Mercedes un contract pe termen lung a cărui durată nu a fost precizată explicit, însă îşi va dezvolta în continuare propriile cutii de viteze. Prin noul parteneriat, Lotus speră să revină în lupta pentru victorii după un sezon 2014 dezamăgitor, după o reţetă implementată deja de Williams în acest an.

"Intenţionăm să revenim în fruntea plutonului cu obiectivul de a câştiga curse şi de a fi un competitor redutabil.

Acest parteneriat este un pas înainte pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Motorul Mercedes a demonstrat performanţe bune pe circuit, iar dorinţa noastră este să unim această forţă cu expertiza noastră pentru şasiuri", a explicat Matthew Carte, CEO-ul Lotus.

Anunţul va pune capăt unui parteneriat istoric între echipa de la Enstone, deţinută de Renault între 2001-2009, şi constructorul francez, în condiţiile în care aceasta a utilizat motoare ale producătorului francez în permanenţă începând din 2001, dar şi între 1995-1997.

În acelaşi timp, Lotus va utiliza începând de anul viitor combustibil de la producătorul malaysian Petronas, în locul parteneriatului tradiţional cu francezii de la Total. Schimbarea ar putea afecta planurile lui Romain Grosjean, care sponsorizează Lotus cu 5 milioane de euro pe an prin intermediul celor de la Total. Totuşi, echipa a precizat anterior că îşi doreşte să continue colaborarea cu pilotul francez chiar şi în cazul pierderii parteneriatului cu Total.

Via Lotus F1 Team

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru