Lotus consideră că poate termina sezonul pe locul doi la constructori

de Daniel Popescu
Luni, 21.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier este convins că Lotus va avea abilitatea de a termina sezonul pe locul doi în clasamentul constructorilor dacă va continua să obţină rezultate bune.

Esential 58 de puncte a castigat Lotus in ultimele doua curse
33 de puncte trebuie sa recupereze Lotus pentru a urca pe locul doi la constructori
Lotus ocupă în prezent locul patru în clasamentul constructorilor cu numai patru curse înainte de finalul sezonului, însă traversează o perioadă prolifică. În ultimele două curse, britanicii au câştigat 58 de puncte, în condiţiile în care rivalii de la Ferrari şi Mercedes şi-au adjudecat în acelaşi interval de timp doar 23 şi, respectiv, 20 de puncte.

În aceste condiţii, şeful Eric Boullier consideră că Lotus poate urca pe locul doi în clasamentul constructorilor, întrucât are de recuperat 33 de puncte în faţa celor de la Ferrari şi 23 de puncte comparativ cu Mercedes.

"Dacă vom continua aşa cum am făcut în ultimele curse, atunci locul doi în clasamentul constructorilor devine un obiectiv accesibil.

Sigur, orice se poate întâmpla, dar locul doi ar fi un rezultat incredibil, aşa că forţăm din greu. Avem nevoie de puncte şi cele mai multe puncte le câştigi când te stropeşti cu şampanie."

"Sigur, vrem să câştigăm curse şi vom da totul aşa cum am procedat în Japonia. În acest moment există o problemă fundamentală în încercarea de a obţine victorii, şi anume ritmul celor de la Red Bull. Dacă îi putem învinge din nou în acest an ar fi o performantă extraordinară", a declarat el.

Pe lângă lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor, Lotus trebuie să stabilească şi linia de piloţi pentru sezonul 2014. Până în prezent, nici măcar Romain Grosjean nu a fost confirmat, iar Boullier a dezvăluit că echipa trebuie doar să activeze opţiunea de prelungire a înţelegerii francezului.

"Nu ştiu, trebuie să obţin confirmarea scrisă din partea consiliului de conducere şi apoi vom vedea. Grosjean are deja un contract cu noi pentru anul viitor, dar nu este un contract fix.

Lotus trebuie să activeze sau nu opţiunea. Trebuie să facem asta în câteva zile, aşa că vom vedea", a adăugat el.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru