Lotus: "Constructorii nu sunt importanti pentru F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.01.2010
Lotus considera ca prezenta constructorilor in Formula 1 nu este vitala pentru succesul competitiei.

Sezonul 2010 marcheaza modificari majore in structura echipelor participante, constructorii BMW si Toyota fiind inlocuiti de echipe independente precum Lotus F1 Team, USF1, Campos sau Virgin Racing.

Desi constructorii au fost dominanti in F1 in ultima parte a acestui decenniu, Tony Fernandes (foto), seful Lotus, considera ca prezenta echipelor independente asigura o relatie mult mai stransa cu fanii comopetitiei.

"Chiar daca nu ar fi fost niciun constructor, as crede inca in Formula 1 pentru ca, in mod fundamental, oamenii nu vin sa-i vada pe cei de la BMW sau Toyota. Ei vin sa vada cursele, pilotii, intreaga atmosfera si sa sprijine echipele. Nu cred ca constructorii ar face o diferenta atat de mare, ei vin si pleaca".

"Simt aceasta oportunitate si cred ca Lotus este un brand fantastic. Cu exceptia celor de la Ferrari, probabil ca nicio echipa nu are o astfel de emotie. BMW, Toyota sau Renault nu creeaza aceeasi emotie ca Lotus si asta incercam sa aducem inapoi in sport", a declarat malaezianul pentru site-ul 442race.com.

Via | GPUpdate

Taguri: Fernandes, Lotus

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    @Beat
    Probabil este beau sau se drogheaza prea mult. Evident. Lotus este un nume dar echipa de Formula 1 nu-l are nici pe Ayrton Senna si nici un pilot de calibrul lui in cadrul ei. Ca Lotul este un nume in motorsport nu neaga nimeni, dar baiatul asta si echipa lui isi vor bate joc de numele lor pentru cel putin 5-6 ani urmatori. Evident, sa nu-i uitam pe cei de la USGP sau cum ii cheama, Williams si inca 2 echipe cu nume obscur... care vor folosi minunatia de motor numita Cosworth. Care... oricat de puternic il vor dezvolta baietii aia... va fii tot la ani lumina de orice motor dezvoltal de orice constructor imi trece mie prin cap. Poate doar motoarele Aro sa fie mai slabe ca motorul Cosworth din 2010. Oricum, o sa ne distram cu baietii astia noi. Daca constructorii sunt inutili dupa cum spune el, totusi cele 4 echipe ne vor "bucura" in fiecare cursa, campionat pentru urmatorii 5 ani, cu cele mai comice si "interesante" evolutii. Locurile de la 18 pana la 26 sunt deja arvunite de baietii astia.
    0 0
  • buna
    teoretic vorbind baiatul asta are dreptate,pentru ca la inceputurile formulei unu,aceasta competitie era frmata din echipe private,insa de atunci si pana acum lucrurile s-au schimbay ff mult atat in Formula unu cat si inn sportul cu motor.competitia a devenit atat de ridicata incat constructorii nu pot exclude acesta rampa reprezenya==tata de F1!
    0 0
  • ...
    da...fara constructori...si atunci toti vor concura cu motoare cosworth (nu stiu daca am scris corect numele) si din 26 de monoposturi ajung la finish 5-6...asta e o prostie...ar fi frumos daca ar fi constructori precum vw, audi, si dece nu ii viitor sa reintre honda, toyota, bmw in locul echipelor private care mai mult murdaresc imaginea formulei 1, adik se fac de ras
    0 0
  • nu greseste
    Parerea mea este ca Fernandez nu greseste. Cele mai frumoase curse si campionate le-am vazut in perioada in care nu predominau constructorii. Si cele mai frumoase curse au fost cele in care, erau aliniate la stari 26 de masini si in care putem vedea luptandu-se pentru victorie 8 sau chiar 11 piloti. In ultimii ani (in care am avut mai multi constructori decat "garajieri") cel mai frumos campionat cred ca l-ati vazut in 2007; in rest ... subtire. Si cum cred ca bine spune Fernandez, BMW, Honda sau Toyota nu au adus ceva extraordinar sportului. Singura parere de rau este ca odata cu parasirea competitiei au ales sa nu furnizeze motoare echipelor independente care cred ca ar fi putut optine performante mult mai bune ( cel mai bun exemplu il putem vedea in cazul celor de la Williams). Chiar daca in acest an o sa vedem o ruptura intre echipele mai vechi si cele patru noi cred ca treptat (in max doi ani) unele dintre cele noi vor ajunge cel putin la performantele echipelor pe care le-au inlocuit,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru