Lotus critică mutarea testelor pentru tineri piloţi la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.05.2012
Eric Boullier se opune în mod deschis mutării sesiunii de teste pentru tineri piloţi la Silverstone, însă admite că Lotus va participa la eveniment.

Echipele au decis ca, în acest an, sesiunea de teste de la Abu Dhabi dedicată tinerilor piloţi să aibă loc pe circuitul de la Silverstone în luna iulie, ca urmare a faptului că ultimele şase curse ale sezonului au loc într-un interval de numai opt săptămâni, ceea ce aglomerează foarte  mult programul mecanicilor.

Presa internaţională speculează că Red Bull şi Toro Rosso au refuzat această opţiune şi au decis să testeze singure la Abu Dhabi în luna noiembrie, în timp ce Lotus este singura echipă care a luat în mod public atitudine împotriva acestei decizii. Şeful Eric Boullier susţine că testele pentru tineri piloţi nu au niciun sens la Silverstone în mijlocul sezonului competiţional.

"Am avut o discuţie foarte puternică şi am fost împotriva acestei decizii. Pentru mine nu are niciun sens să avem un test pentru tineri piloţi în iulie când toţi copiii sunt în mijlocul sezonului şi se concentrează pe campionatul lor. Nu putem să-i perturbăm", a declarat francezul.

În plus, şeful Lotus se teme că unele echipe vor fi tentate să evalueze şi noi componente pentru monoposturi, chiar dacă scopul testelor este cu totul altul.

Totuşi, Boullier admite că Lotus va participa la teste pentru ca aceasta a fost decizia majorităţii echipelor, însă speră că vremea să determine o anulare a acestora.

"Între a alege Abu Dhabi pentru piloţii tineri şi Silverstone trebuie să aleg ce este mai bun pentru echipă, şi anume Silverstone. Dar adevărul este că mi-ar plăcea să plouă pentru a reveni la programul iniţial, care pentru mine este unul normal", a adăugat el.

În cazul în care ploaia va afecta testele de la Silverstone, acestea vor avea loc la Abu Dhabi în luna noiembrie.

Via | Autosport

Taguri: Lotus, Silverstone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru