Lotus: "Echipele nu pot avea profit în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.02.2012
Lotus consideră că o echipă de Formula 1 nu poate genera profit din cauza costurilor ridicate şi solicită o aplicare mai strictă a acordului reducerea costurilor.

Neînţelegerile privind criteriile pentru reducerea costurilor a condus la retragerea celor de la Ferrari şi Red Bull din FOTA, însă Lotus insistă că o astfel de înţelegere este vitală pentru Formula 1.

Gerard Lopez, patronul Genii Capital, îşi susţine punctul de vedere prin faptul că o echipă nu poate avea profit în actualele condiţii.

"Urăsc să spun asta, dar nu cred (n.r - că o echipă de F1 poate avea profit). Probabil în cel mai bun caz eşti pe zero, iar dacă ai un acord strict de reducere a costurilor pe care sperăm să-l semnăm poţi fi profitabil, dar dacă nu, atunci concurezi pentru sponsori, puncte şi bani", a declarat omul de afaceri luxemburghez pentru ESPNF1.

Totuşi, Lopez afirmă că cel mai important lucru este clarificarea modului în care pot fi cheltuiţi banii în Formula 1 şi nu neapărat bugetul maxim alocat unei echipe.

"Nu este vorba despre cifre, ci despre a decide cum trebuie să procedăm şi să ne asigurăm că toată lumea respectă acordul.

Nu vă voi oferi cifre, pentru că mulţi oameni au încercat înainte şi nu au reuşit să stabilească cifra corectă. Cred că nu ar fi nimic greşit dacă am avea o limită mare", a mai precizat el.

FIA a încercat în 2009 să impună un buget maxim de 40 de milioane de euro pe an, ceea ce a generat o reacţie violentă a echipelor. Forul mondial a renunţat la această idee numai după ce echipele au ameninţat cu fondarea propriei competiţii paralele cu Formula 1. De asemenea, Lopez a dezvăluit că Lotus analizează posibilitatea de a părăsi FOTA după retragerile celor de la Ferrari şi Red Bull.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru