Lotus explică motivele concedierii lui Petrov

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.12.2011
Lotus susţine că l-a înlocuit pe Vitaly Petrov cu Romain Grosjean pentru că nu mai vrea să mizeze pe piloţi care aduc bani la echipă prin intermediul sponsorilor.

La scurt timp după ce l-a convins pe Kimi Raikkonen să revină în Formula 1 după o absenţă de doi ani, Lotus, cunoscută până în 2011 drept Renault, a decis să-l concedieze pe Vitaly Petrov în ciuda faptului că rusul avea deja contract pentru anul viitor, preferând să-l angajeze în locul său pe Romain Grosjean.

Prin vocea CEO-ului Dany Bahar, echipa britanică susţine că a luat această decizie pentru că vrea să mizeze pe competitivitate şi să renunţe complet la piloţii care contribuie financiar la bugetul echipei prin intermediul sponsorilor.

"Am ajuns la pasul următor, să restructurăm echipa, să aducem noi talente, talent tehnic, un pilot experimentat şi poate să nu mai mergem după piloţii care plătesc, să nu ne mai uităm după cine licitează cel mai mult. Totul este să fim din ce în ce mai competitivi. Este o decizie curajoasă să spunem că nu mai mergem după bani, încercam să mergem pe calea mai dificilă, să avem succes pe baza performanţei, cu cei mai buni oameni, cu cel mai bun pilot şi să facem echipa din ce în ce mai bună.

Trebuie să muncim mai mult pentru a obţine bani, pentru a concura şi pentru a obţine sponsori, dar credem că avem o ofertă bună în special datorită combinaţiei dintre cele două branduri (n.r - Lotus şi Renault)", a declarat el.

De asemenea, Bahar consideră că Kimi Raikkonen are potenţialul de a obţine performanţe de top, singura condiţie fiind să dispună de un monopost competitiv.

"Este o perioadă diferită, trebuie să furnizeze rezultate şi cred că realizează asta. Dacă avem monopostul potrivit singura limită pentru noi este cerul", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru