Lotus îi cere scuze lui Raikkonen pentru limbajul neadecvat din India

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier i-a cerut scuze în public lui Kimi Raikkonen după ce directorul de operaţiuni Alan Permane a folosit un limbaj neadcvat în timpul Marelui Premiu al Indiei.

Ştiu că mulţi oameni au fost surprinşi şi nu pot decât să-mi cer scuze pentru asta în numele echipei. Nu se va mai întâmpla.

Eric Boullier
Sef Lotus
Kimi Raikkonen a avut un schimb dur de replici cu Alan Permane, directorul de operaţiuni al Lotus, în timpul Marelui Premiu al Indiei. Nemulţumit că finlandezul nu s-a lăsat depăşit de coechipierul Romain Grosjean în finalul cursei,

Permane i-a solicitat într-o manieră mai puţin politicoasă să nu-l mai încurce pe francez, moment în care Raikkonen a avut o reacţie similară. Situaţia s-a temperat ulterior după ce Grosjean şi-a depăşit coechipierul la capătul unei linii drepte, însă şeful Eric Boullier i-a ceut scuze fostului campion mondial pentru acest incident.

"Grosjean era cu două secunde mai rapid decât Raikkonen în acel moment, aşa că nici măcar nu a fost un ordin de echipă. Acest mesaj radio ar fi putut să fie trimis într-o manieră mai puţin emoţională.

Era multă tensiune, multe potenţiale probleme tehnice şi unele cuvinte nu au fost potrivite. Ştiu că mulţi oameni au fost surprinşi şi nu pot decât să-mi cer scuze pentru asta în numele echipei. Nu se va mai întâmpla", a precizat francezul.

Schimbul de replici a fost generat după ce Grosjean a încercat să-l depăşească pe Raikkonen într-un viraj de mare viteză. Finlandezul l-a forţat să iasă în exteriorul pistei, iar francezul a fost nevoit apoi să-i cedeze locul înapoi pentru a nu fi penalizat de comisari. Acesta afirmă că un astfel de incident ar fi putut conduce la abandonul ambilor piloţi.

"Am fi putut să pierdem doua monoposturi. Sincer, nu ştiu ce să spun, nu este problema mea. L-am depăşit şi din fericire nu am pierdut niciun punct", a precizat el.

Via Reuters

Comentarii (11)

  • da.... dupa gestul de coechipier facut fata de grosjean, nu neaparat scuze i-as fi acordat lui raikonnen...
    6 22
  • A ajuns formula 1 sa fie un sport al ordinelor de echipa si toti "inteligentii" sa aprecieze asta. Si atunci cand un pilot refuza sa le respecte si vrea sa lupte pt pozitia lui in cursa, e acuzat ca e nesimtit!!!!! Uitati-va fratilor la desene animate atunci!!! De ce ne mai uitam la formula 1????? Stabileste fiecare echipa de la inceput cine pleaca primul, cine are voie sa depaseasca si cine nu!! Si gata!! Un pilot care se zbate sa-si mentina pozitia e jignit de toti cocalarii.
    16 3
  • ayrton4ever
    @f1... Cand esti cu 2 secunde mai lent nu-ti mentii pozitia, ca nu esti pe drum de munte, si nici nu era ultimul tur al cursei :))... ci incurci traficul... si mai rau... iti impiedici coechipierul ce lupta pt echipa care te plateste... Ma uit si la desene animate, chiar imi plac :D
    8 20
  • @ayrton Ai ascultat macar conversatia inainte sa-ti dai cu parerea? Kimi a spus ca il lasa pe Gros sa-l depaseasca, dar nu intr-un viraj rapid.
    20 3
  • Ayrton - macar taci daca nu cunosti toata situatia !
    13 4
  • E de inteles faptul ca Lotus regreta ca l-au pierdut pe Kimi in favoarea celor de la Ferrari insa cred ca genul acesta de comunicate radio nu denota altceva decat o ranchiuna nefondata si mai mult decat atat,o lipsa de profesionalism. Totusi,"plangaciosul" de Raikko nu i-a facut cu ou si cu otet in presa: "KR: It's normal to move out of the way but I cannot move out of the way in fast corners unless I race against him as any other. Maybe they could change their attitude a little bit when they told but that's how they work so... That's fine"",dar "Räikkönen has admitted in an interview by MTV3, that after the next year's Ferrari contract was published some of the team members's attitude towards him seems to have changed." ceea ce e evident pentru toata lumea. :-)
    13 0
  • JugaruGabi
    E interesant cum un fan al lui Senna spune ca un pilot trebuie sa ii faca loc colegului si sa duca ambele masini acasa.
    Parca Senna spunea ca toti pilotii trebuie sa aspire la locul 1...

    Ce inseamna "intrecere"?
    8 0
  • In postarea trecuta chiar spuneam ca fabulatiile de genul "raikkonen face jocul lui ferrari" , sau "grosjean este peste kimi".Uite ca echipa a realizat ca a calcat pe bec si isi cere scuze.Pacat ca asta nu scuza si pitstopurile jalnice din india .Nici adversarii nu-l decimau pe kimi asa cum au facut-o ei.Nu inteleg de ce mai sustin ca vor sa termine pe locul 2 la constructori.Cu asemenea tactici sigur nu vor reusi.Vor sa arate neaparat ca grosjean este mai bun ca kimi, asa brusc. Pacat de Lotus pentru ca pareau sa fie o echipa care chiar are ceva de spus in F1. Din pacate doar parea.
    11 0
  • Scuzati.in prima propozitie a se citi "de" in loc de "ca"
    0 0
  • Kimi a avut o zi proasta. Poate nici masina nu a mers cum trebuie. In plus a fost si problema cauciucurilor soft. La cald reactia lui Kimi a fost neadecvata pt ca era clar ca nu-l putea tine pe Grosjean dupa el. Nu cred ca a facut un calcul favorabil lui Ferrari. Probabil, dupa cursa lucrurile s-au destins si e bine ca Bullier a transmis un mesaj de calm. Mai sunt 3 curse si s-ar putea ca orice punct sa conteze pt echipa.
    1 0
  • Haha ... Permane nu s-a gandit ca Kimi poate sa "rateze" startul cursele viitoare , chiar si cursa , arunca masina in parapeti samd . Urat din partea lor ca au reactionat asa - un sef de echipa nu ar fi trebuit sa vorbeasca asa , mai ales ca Kimi i-a spus ca o nu poate sa-l lase intr-un viraj de mare viteza . A fost o lipsa de comunicare cand i-a aparut grosjan in spate . Oricum trebuiau schimbate pneurile alea inainte .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru