Lotus, impresionată de fiabilitatea noului monopost

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.02.2012
Oficialii echipei Lotus sunt entuziasmaţi de fiabilitatea noului monopost şi de modul în care acesta răspunde la schimbările setărilor.

Lotus s-a evidenţiat ca una dintre cele mai în formă echipe în prima sesiune de teste din această iarnă, după ce Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean au stabilit frecvent printre cei mai buni timpi.

Totuşi, Alan Permane, directorul de operaţiuni al echipei, are şi alte motive de satisfacţie în privinţa calităţilor noului E20: fiabilitatea şi răspunsul foarte bun la schimbarea setărilor.

"Aş spune că sunt două lucruri (n.r - pozitive) pe care nu le pot separa, pentru că niciunul nu este mai important decât altul. Primul este fiabilitatea monopostului, care până acum a fost impresionantă. Chiar dacă am avut unele mici probleme, acestea nu ne-au oprit să rulăm monopostului un timp semnificativ. Al doilea este modul în care monopostul reacţionează la schimbări. E20 formează cu siguranţă un pachet frumos. Când facem schimbări la monopost, piloţii le pot simţi, indiferent că este ceva pozitiv sau negativ, iar asta înseamnă că este un monopost mult mai uşor de setat", a precizat britanicul.

Cu toate acestea, Permane rămâne precaut în privinţa performantelor pe care Lotus le poate obţine în sezonul care va începe în luna martie, mai ales că primele teste sunt aproape irelevante.

"Cu siguranţă putem simţi efectele în jurul fabricii.

Toată lumea pare să aibă un zâmbet pe faţă, dar nu vom încerca să alergăm înainte de a învăţa să mergem. Suntem conştienţi că este o cale foarte lungă. Monopostul este fiabil şi echilibrat, dar este prea devreme să spunem mai mult în acest stadiu. Este imposibil să prezici performanţa după un singur test", a mai precizat el.

Via | Sky Sports

Taguri: Jerez, Lotus, teste

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru