Lotus: "Întârzierea acordului cu Renault compromite dezvoltarea monopostului"

de Daniel Popescu
Luni, 19.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus admite că trebuie să facă anumite compromisuri în dezvoltarea monopostului din cauza faptului că Renault întârzie achiziţionarea echipei.

Renault a semnat o scrisoare de intenţie cu privire la achiziţionarea echipei Lotus, însă finalizarea tranzacţiei este în întârziere şi nu există un termen limită pentru ajungea la un acord.

Întrucât echipa va trebui să folosească motoare Renault în detrimentul unităţilor Mercedes, Alan Permane, directorul de operaţiuni al echipei britanice, a admis că este nevoit să facă unele compromisuri în privinţa dezvoltării monopostului pentru sezonul următor.

"Ca inginer, vrei să ştii cum stai cât mai curând posibil. Ideal, în luna martie. Imediat ce monopostul rulează pentru prima oară, un grup special de design se uită deja la monopostul de anul viitor. Dar trebuie să ne descurcăm. Am văzut ce a putut face Brawn GP, deşi era mult mai uşor cu motoarele V8. Acum sunt mult mai multe elemente de răcire de luat în calcul şi, cu cât ştii mai târziu ce motor ai, cu atât iei în considerare mai multe compromisuri", a declarat el.

În primele 15 curse ale sezonului, Lotus a obţinut 66 de puncte, cu care ocupă locul 6 în clasamentul constructorilor.

Via GMM

Comentarii (4)

  • serban
    Adică nu ați făcut mai nimic cu un supermotor și vreți să faceți ... praf cu un hârb ...
    10 4
  • @serban, ce sa le faci daca nu au bani
    Cand era Kimi la echipa au reusit chiar cateva victorii
    De blamat sunt cei de la Renault, care au o atitudine de fata mare
    12 3
  • serban
    Așa este Cyrus, greu astăzi cu banii în F1, uneori, nu prea des, le dau dreptate cu reducerea costurilor. Dar, ca vechi fan, aș vrea să văd altceva decât interziceri de dezvoltări, raționalizări de consumuri șamd, aș vrea să văd lupte ca odinioară și mașini care se rup după ce trec linia de sosire, fără pericolul penalizării pentru cursa următoare. Vremurile alea sunt însă demult apuse.
    11 0
  • De cand cu scandalul VW, celebrul "DieselGate", cei de la Renault vor sa nu mai cheltuie pe dezvoltarea motoarelor, cel putin in F1, pana rezolva cu motoarele diesel, cele produse in masa. Cei de la Renault Sport nu au bani pentru dezvoltarea motorului, nu au bani sa cumpere Lotus... asa ca Lotus cu sau fara Renault singura chestie pe care o castiga este un motor gratis. Pentru ca daca ii cumpara, chiar si in 10 rate (cu o rata pe an), singurul lucru cu care ii pot ajuta, cel putin pentru moment.. este doar motorul. Asa ca nu stiu daca cei de la Lotus o sa fie mai bine cu Renault sau fara... vedem anul viitor.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru