Lotus: "Interzicerea testelor a contribuit la spectacol"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 31.05.2012
Eric Boullier consideră că interzicerea testelor în timpul sezonului a determinat apariţia rezultatelor imprevizibile din prima parte a acestui sezon.

Şase piloţi au obţinut victorii în primele şase curse ale anului, 2012 devenind astfel unul dintre cele mai imprevizibile şi echilibrate sezoane din istoria competiţiei.

O mare parte din 'vină' pentru această situaţie este atribuită celor de la Pirelli, prin prisma pneurilor care se degradează mai repede şi au temperaturi de funcţionare foarte înguste.

Totuşi, Eric Boullier, şeful echipei Lotus, consideră că interzicerea testelor în timpul sezonului a avut un rol şi mai important.

"O parte din impredictibilitate vine din faptul că nu mai avem teste. Trebuie să vii cu părţi noi şi idei noi în antrenamentele de vineri. Nu poţi face ceva cu o săptămână mai devreme undeva în Spania, trebuie să o faci în weekendurile de cursă", a declarat francezul.

Pe de altă parte, Boullier susţine că Formula 1 trebuie să regândească sistemul de teste şi propune o soluţie prin care jumătate din teste să aibă loc înainte de începerea sezonului, iar celelalte în cursul lunii iunie.

"Testele costă foarte mulţi bani şi una dintre măsurile pentru reducerea costurilor a fost interzicerea testelor.

Cred că trebuie să regândim formatul testelor. Nu suntem în favoarea testelor în timpul sezonului, pentru că nu suntem pregătiţi pentru asta, calendarul nu se potriveşte foarte bine şi ar trebui să folosim aceeaşi angajaţi, pentru că nu ne putem permite încă un echipaj de teste. Avem nevoie de un format mai bun, poate prin împărţirea testelor. Dacă ai un calendar cu o pauză mare în iunie, poţi avea un test în luna iunie", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Boullier, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru