Lotus linişteşte fanii: "Viitorul financiar al echipei este asigurat"

de Daniel Popescu
Joi, 09.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier susţine că viitorul echipei Lotus este asigurat pentru următorii ani, în ciuda speculaţiilor că decizia de a nu participa la testele de la Jerez este influenţată de problemele financiare.

Totul este bine aici. Lotus va fi pe grila de start în acest an şi pentru mult timp.

Eric Boullier
Sef Lotus
Lotus a anunţat în această săptămână că nu va participa la prima sesiune de teste din această iarnă, programată pe circuitul de la Jerez în perioada 28-31 ianuarie, ca urmare a faptului că noul monopost E22 nu va fi finalizat până atunci.

Informaţia a condus la numeroase speculaţii potrivit cărora echipa britanică continuă să fie afectată de grave probleme financiare, însă şeful Eric Boullier afirmă că viitorul celor de la Lotus este garantat pentru următorii ani. În plus, el susţine că şi alte echipe vor rata prezenţa la Jerez din cauza timpului prea scurt pe care inginerii îl au la dispoziţie pentru dezvoltarea noilor monoposturi.

"Totul este bine aici. Lotus va fi pe grila de start în acest an şi pentru mult timp. Vedeţi voi, nu vom fi singura echipă care nu va fi la Jerez. Ştiu deja asta. Am spus de acum o lună că va fi un termen limită strâns şi cele mai multe echipe au fost de acord cu asta."

"Este adevărat că monopostul nu va fi gata la timp, dar va fi pregătit la scurt timp după aceea.

Într-un fel nu este ceva rău, pentru că vom avea timp să-i urmărim pe ceilalţi şi nimeni nu va putea vedea ce facem noi. Nu uitaţi că în acest an avem schimbări mari de regulament, aşa că toată lumea va urmări pe toată lumea", a declarat francezul.

Totuşi, tocmai noul regulament tehnic necesită cât mai multe teste cu motoarele turbo V6 de 1.6 litri înainte de sezonul competiţional, iar Lotus va avea parte de numai opt zile de teste din cele 12 disponibile. Boullier a admis că echipa va fi nevoită să-şi schimbe strategia pentru teste în urma deciziei de a nu participa la Jerez.

"Am luat decizia ştiind că vom rata o treime din teste, aşa că trebuie să ne concentrăm să facem lucrurile un pic diferit pentru a ne asigura că nu pierdem prea mult", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • JugaruGabi
    Si cand era Kimi la ei, viitorul era asigurat, doar ca nu i-a achitat salariul. :)
    14 0
  • daci76
    Da, dar viitorul echipei este asigurat ca a sarit Malonado cu banii din Venezuela,singura problema ar fi ca dupa un sezon cu Maldonado,LOTUS va fi pe minus,pt ca Maldonado e specializat in cascadorii pe cicuit.:)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru