Lotus neagă lipsa de interes a lui Raikkonen pentru finalul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a negat că regresul lui Kimi Raikkonen din ultima perioadă are drept cauză semnarea noului contract cu Ferrari.

Kimi Raikkonen a semnat deja un contract cu Ferrari pentru sezonul 2014 al Formulei 1, însă de la momentul anunţului nu a mai reuşit să-l învingă niciodată în calificări pe coechipierul său, Romain Grosjean.

Regresul său a fost explicat printr-o lipsă de interes a finlandezului pentru finalul acestei campanii, însă Eric Boullier, şeful Lotus, susţine că adevărata explicaţie este progresul înregistrat de Grosjean.

"Nu cred asta, în niciun caz. Cred că are mai multă legătură cu Grosjean, care a revenit în joc. Dacă ne amintim anul trecut, Grosjean avea un ritm bun, dar, dacă pot spune aşa, spiritul său a mers în jos şi a pierdut un pic de teren. Dar acum Grosjean a revenit", a declarat francezul.

Urmareste Automarket
În plus, Boullier consideră că succesul lui Grosjean este justificat parţial şi de noul monopost cu ampatament mai lung, care a avut în cele din urmă rezultatele scontate.

"Am obţinut performanţele aşteptate din partea componentelor introduse pe parcursul sezonului.

Este adevărat că a fost un mic risc, dar sunt mândru de ceea ce putem obţine cu monopostul cu ampatament lung. Este bine să observăm că noile procese, inclusiv folosirea piloţilor în simulator, par să funcţioneze. Este bine să vedem că am putut progresa un pic pentru a îmbunătăţi monopostul în calificări şi pentru a menţine caracteristicile monopostului pentru cursă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru